Çok sayıda avukat ve vatandaşın katıldığı tören, büyük lideri kaybettiğimiz saat olan 09.05’de anısı önünde saygı duruşu ile başladı.

Baro’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Bursu

Törende konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, “dogmalara karşı çıkan bir büyük liderin anısı önünde saygımızı sunmak üzere buradayız. Akla, bilime uygun bir ülke yaratabilmek için mücadele eden, bunun temellerini atan bir büyük liderin anısı önünde saygımızı göstermek için buradayız” dedi. Bu düşünceyle İzmir Barosu olarak O’na yakışır bir biçimde akla ve bilime hizmet etmek için üç hukuk fakültesi öğrencisine “10 Kasım Atatürk’ü Anma Bursu” verme kararı aldıklarını ifade eden Av. Özkan Yücel bursiyer öğrencilerin seçimi konusunda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden yardım alacaklarını söyledi. Baro Başkanı Av. Özkan Yücel, daha çok üniversite gencinin akla, bilime, aydınlığa ulaşabilmesi için ve bu ülkenin aydınlık yarınlarında söz sahibi olabilmesi için burs verilen öğrenci sayısını arttırmak istediklerini, bu kapsamda da İzmir Barosu üyesi avukatlar arasında da bir kampanya hazırlığı içinde olduklarını dile getirdi.

110 Yıldır Gericiliğe ve Emperyalizme Karşı Mücadele Veriyoruz

İzmir Barosu olarak 110 yıldır gericiliğe ve emperyalizme karşı çıktıklarını dile getiren Av. Özkan Yücel, “Gerçek anlamıyla mücadele edebilmek için uğraş veriyoruz. Tam da bu nedenle aslında herkesin unuttuğu, laik eğitimi dinci eğitime çevirmeyi amaçlayan, Anadolu liselerinin açılmasını öğrenci sayısına bağlayıp, imam hatip liselerinde öğrenci sayısını sıfırlayan, on öğrenci bile olsa okul açılmasına izin veren, hatta belli sayının altına düşmesi halinde Anadolu liselerinin imam hatip liselerinin dönüşmesine olanak tanıyan yönetmelik değişikliğinin iptali için geçtiğimiz gün dava açtık. Hem yasal alanda hem de toplumsal alanda Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidebilmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu mücadelemiz bitmeyecek, mirasını korumaya, Cumhuriyet kazanımlarını savunmaya ve onları daha da ileri taşımaya söz veriyoruz” dedi.