Gözaltına alınan Musa S., birkaç gündür küçük çocuk ve diğer arkadaşlarının aracının yanına gelerek alay ettiğini, itip kaktığını iddia etti. Bu arada görüntüleri izleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da İzmir Valisi Mustafa Toprak aracılığıyla ilgili birimlere talimat vererek söz konusu çocuğun bulunmasını istedi.


ALAY EDİYORMUŞ
Dün öğle saatlerinde İzmir'in Kemeraltı Çarşısı'nda küçük yaştaki bir Suriyeli çocuğu kovaladıktan sonra kaldırıp yere atan Musa S.'nin çarşıda aracıyla tavuk pilav satan seyyar bir esnaf olduğu öğrenildi. Olayın kamera görüntüleriyle ortaya çıkmasının ardından İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın talimatıyla gözaltına alınan Musa S.'nin henüz ifadesi alınmadı.Ancak Musa S. ilk etapta birkaç gündür küçük çocuk ve diğer arkadaşlarının aracının yanına gelerek alay ettiğini, itip kaktığını söyledi.

Musa S., dün ise küçük çocuğun tek başına gelip yine aracını ittiğini bunun üzerine şapkasının düştüğünü en son ise tekrar aracı itince bir kadına çarptığı bunun üzerine çocuğun peşinden koştuğunu anlattı.

GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan Suriyeli küçük çocuğun her yerde arandığı öğrenilirken İzmir Valisi Mustafa Toprak da Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: ''Basın görüntüleri çıkan ve hiçbir şekilde kabul edilemez çocuğa yönelik şiddetin faili emniyet tarafından tespit edilerek gözaltına alındı. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü' de şiddete uğrayan çocuğun bulunması ve aileye sosyal ve ekonomik destek için talimatlandırıldı. Çocuğa şiddet görüntülerini ileten ayrıca olay yerinde vicdani ve toplumsal tepki gösteren duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."