Ünlü oyuncular Şafak Sezer ve Aydemir Akbaş'ın başrollerinde yer aldıkları 'Kolpaçino' sinema filmi serisinde üne kavuşan Öztürk'ün görüntülerde, arkadaşlarıyla bir otomobilin içinde İzmir Marşı'na küfür ettiği görülüyor. 16 Nisan Cumhurbaşkanılığı referandumu öncesi kayıt edildiği anlaşılan görüntü, sosyal medyada büyük tepkilere neden olurken, Öztürk'ten konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Ebubekir Öztürk'e en sert tepkilerden biri ise 18 Mart zaferi öncesi şehitler için İzmir Marşı’nı söyleyen Haluk Levent'ten geldi. Levent sosyal medya hesabından şunları yazdı:
İzmir Marşına küfür etmişti... Diziden kovdular
 
DİZİDEN KOVULDU
Tepkiler üzerine oyuncunun anlaşmalı olduğu yapım şirketi Es Film, sözleşmenin iptal edildiğini ve oyuncunun Payitaht adlı diziden çıkarıldığını bildirdi.

ÖZTÜRK'TEN AVUKATI ARACILIĞIYLA AÇIKLAMA
Video ile ilgili haberlerin ardından Öztürk avukatı aracılığıyla bir açıklama yaptı. Açıklamada, videonun bir bölümünün kesilerek yayınlandığı ileri sürüldü. Açıklamada, "Müvekkilimiz, sadece bir kısmı yayınlanmak suretiyle bağlamından koparılan ilgili görüntüler nedeniyle istemeden incitmiş olduğu samimi vatandaşlarımızdan özür dilemektedir" denildi.