İzmir'in Foça ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettiren PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada, ilk bilgilere göre 1 asker şehit oldu, 30 asker yaralandı.

Eski Foça Değirmenlikli Caddesi'ndeki saldırı, üsse 1,5 km. mesafede, saat 08.00 sularında yaşandı. Görevli askerleri taşıyan askeri otobüsün geçişi sırasındaki PKK'lı teröristler yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirip araçtaki askerlere ateş açtı. İlk patlamanın hemen ardından ikinci bir patlama daha oldu. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

Patlamanın etkisiyle 1 askerin şehit olduğu, 30 askerin yaralandığı bildirildi. Yaralı askerlerin önce Foça Devlet Hastanesi, ardından da Ege Üniversitesi Hastanesi'ne helikopterlerle taşındığı öğrenildi.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, patlamanın hemen ardından bölgeye hareket etti. Vali Kıraç'ın birazdan konu hakkında açıklama yapması bekleniyor.

FÜNYE BULUNDU
İzmir'in Foça ilçesinde meydana gelen bombalı terör saldırısının ardından bölgede yapılan incelemede, bir fünye düzeneği bulundu. Güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilen düzenek, basın mensuplarına gösterildi. Olay yerine İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu da giderek bilgi aldı. Vali Kıraç, açıklama yapmadan Menemen Devlet Hastanesi'ne geçerek yaralıların durumunu öğrendikten sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti. Başkan Kocaoğlu ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Bugün Foça'da askeri üssün bulunduğu alana giden araca bomba patlatılıyor. Ardından yaralıları kurtarmak için giden itfaiye ekibine yönelik ikinci bir bomba patlatılıyor. Terörü şiddetle kınıyorum. Yaralı sekiz on arkadaşımıza da acil şifalar diliyoruz. Siyasilerden rica ediyorum, bütün siyasiler Türkiye'nin en önemli sorunu teröre kilitlenip tek gündem olarak terörü almalarının, bütün siyaset ve devlet birimlerinin biraraya gelip terör sorununu çözmesinin gerekli olduğuna inanıyorum. Tüm millet de bunu istiyor. Her sabah şehit haberleriyle uyanmak istemiyoruz. Bugün şehit ailelerimizin evine ateş düşüyor, yarın hangimizin evine ateş düşeceği belli değil."