Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, bazı iş adamlarının kendilerinden tehdit ve şantajla para istendiği yönündeki şikayetleri üzerine, savcılık talimatıyla başlattığı çalışma kapsamında gözaltına alınan T.Ü, eşi A.Ü, M.Ü., H.A, C.Ç, V.K. ve Y.G'nin sorgularını tamamladı. 

Operasyon kapsamında, zanlıların para istediği ileri sürülen bir iş adamının yanında çalışan ve bir süre önce işten çıkarılan 3 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi. 

Gözaltındaki 10 zanlı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ''suç örgütü kurmak, tehdit, şantaj, darp, sahtecilik'' suçlamalarıyla İzmir Adliyesi'ne gönderildi. 

Zanlıların, bazı iş adamlarına, ürünleriyle ilgili şikayetin bulunduğunu söyleyerek, dava açma ve haber yaptırma baskısı yaptıkları, şantajla, tehditle para istedikleri iddia edildi. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı iş adamlarının kendilerinden tehdit ve şantajla para istendiği yönündeki şikayetleri üzerine, savcılık talimatıyla soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda aralarında avukat çift ile daha önce Susurluk davası, Akın Birdal'ın öldürülmesi olaylarında isimleri geçenlerin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alınmıştı. 

Operasyonda, tabanca, av tüfeği, kelepçe, 3 telsiz ile sahte MİT, emniyet müdürü kimlikleri ele geçirilmişti.