Avukat Halen Sultanoğlu, 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bir ceza davasının duruşmasına katıldı. Duruşmanın ardından salondan çıkan avukat Sultanoğlu ve müvekkilinin önü, davanın karşı tarafından bir kişi tarafından kesildi. Avukat Sultanoğlu'nun müvekkili ile karşı taraf arasındaki tartışma bir süre sonra tekmeleşmeye dönüştü. Avukat Sultanoğlu, müvekkilini kolundan çekerek olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı.

Bu sırada olay yerine gelen 2 polis memurundan biri, iddiaya göre saldırganı engellemek yerine olay yerinden uzaklaşmaya çalışan avukat Sultanoğlu ile müvekkilinin üzerine yürüdü. Bağırarak, "Dokunma bana, gel merkeze gidiyoruz, sen kendini ne zannediyorsun, sana gününü göstereceğim" şeklinde tehditler savurduğu öne sürülen polis memuru müvekkilinin üzerine yürüyünce, avukat Sultanoğlu polis memurundan sakin olmasını istedi. Sultanoğlu'nun müdahalesi üzerine daha da sinirlenen polis memuru, "Konuşma, ne konuşuyorsun" diye bağırdı. Göğsüyle avukatın göğsüne çarpan ve ittiren polis memuru, Sultanoğlu'nun elindeki klasörler nedeniyle göğsü ve elinin ezilmesine neden oldu.

Yaşanan olayın ardından avukat Halen Sultanoğlu, kimliği henüz belli olmayan polis memuru hakkında hem Antalya Barosu'na hem de nöbetçi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Halen Sultanoğlu, "Polis memuru bize sadırırken, diğer polis memuru ona engel olmaya çalıştı. Kendimizi zor kurtardık. Özellikle polisimize bu davranışı hiç yakıştıramadım. Bunun peşinde olacağım" diye konuştu.