Motosikletiyle yolda giden genç adam, karşıdan karşıya geçerken telefonla konuşan kadına çarptı. Kaza sonrasında kadından bir de dayak yedi. Bu durumu kadının suçlu olduğuna dair bir düşünceyle sosyal medyada paylaşan motosiklet sürücüsü, adeta linç edildi.
Paylaşımında ilk kazası olduğunu belirten motosikletli, 'Arabadan kaçarken teyzeye tutulduk. Karşıya geçerken sağa sola değil de elinde telefonla karşıya bakan teyzeye vurduk, üstüne bir de dayak yedik. Motoru da bu şehri de bırakıp gitmeli buralardan' ifadesinde bulundu.

Ancak motosikletlinin bu ifadelerle paylaşımı üzerine sosyal medya kullanıcılarından hiç beklemediği bir tepki geldi. Sosyal medyada kullanıcıların birçoğu motosiklet sürücüsünü suçlarken, bir kısmı motosikletin sağ yoldan çıkan beyaz otomobil yüzünden panik oldunu belirtti. 

Bir kısım kullanıcı ise telefonla konuşan kadının dikkatsiz olduğunun altını çizerken 2918 sayılı kanun, madde 46'ya göre 'iki yönlü trafiğin kullanıldığı dört veya daha fazla şeritli yollarda aksine bir işaret bulunmadıkça, motosiklet, otomobil, kamyonet ve otobüs dışındaki araçları kullananlar, geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek, zorundadırlar.' diyerek motosikletinin bu olayda bir suçu olmadığı konusunda birleşti. 


Hürriyet