Kadına yönelik şiddet konusunda uzman bir ekip kuran Ankara Barosu Gelincik Merkezi, şiddet olaylarını yakın takibe alacak ve yaralama ve ölümle sonuçlanan olaylarda taraflarla iletişime geçerek yargısal sürecin başlatılmasını veya devam ettirilmesini sağlayacak. Ankara Barosu Gelincik Merkezi, şiddet yüzünden öldürülen tüm kadınların davalarını üstlenmeye hazırlanıyor. Merkez'in üstleneceği ilk dava Sincan'da kocası tarafından 4 yerinden bıçaklanarak öldürülen Gönül Ç'nin davası olacak. Baro'dan yapılan açıklamada, kadına şiddet olaylarını takip etmekle görevli uzman bir ekip kuran Gelincik Merkezi'nin, yaralama ve ölümle sonuçlanan olaylara ilişkin açılan davalara müdahil olmak için girişimlerde bulunacağı kaydedildi. Ekip, herhangi bir başvuru beklemeksizin harekete geçecek. 

KADINA YÖNELİK ŞİDDET "YAKIN TAKİBE" ALINACAK

Şiddet mağduru kadınlara hukuki ve sosyal destek vermek üzere 2 yıl önce faaliyete geçen Gelincik Merkezi, bugüne kadar başvuruda bulunan bin 500 şiddet mağdurunun hukuki mücadelesini üstlendi. Merkezin görevlendirdiği avukatlar, şiddet olaylarını yakın takibe alacak ve yaralama veya ölümle sonuçlanan olaylarda taraflarla iletişime geçerek yargısal sürecin başlatılması veya devam ettirilmesini sağlayacak. 

"YARGILAMALARDA BİZZAT YER ALACAĞIZ"

Gelincik Merkezi bu kapsamda ilk müdahalesini kocası tarafından 4 yerinden bıçaklanarak öldürülen Gönül Ç.'nin ailesiyle iletişime geçerek yaptı. Merkez Üyeleri, Gönül Ç.'nin ailesini Sincan'da ziyaret ederek olayla ilgili ayrıntılı bilgi aldı. Davaya müdahil olmak için ailenin de onayını alan Gelincik avukatları, ailenin sonuna kadar yanında olacaklarını söyledi. Gelincik Projesi Başkanı Av. Hilal Akdeniz, bugüne dek üstlendikleri davalarda şiddet mağduru kadınların haklarının korunabilmesi adına pek çok kazanım elde ettiklerini belirterek, "Bundan sonra da, şiddete kurban verdiğimiz her kadın için yapılan yargılamalarda bizzat yer alarak şiddet uygulayanların hak ettikleri en yüksek cezayı alması için mücadele vereceğiz" diye konuştu.