Cem Garipoğlu’nun en üst sınırdan ceza almasıyla sonuçlanan Münevver Karabulut cinayetinde Karabulut ailesinin avukatlığını yapan Rezan Epözdemir, Türkiye’de kadın cinayetlerinde verilen kararların emsal niteliği taşımadığını ifade etti.
 
Milliyet'in haberine göre; Kamuoyu vicdanını rahatlatacak cezaların verilebilmesi için sadece kadın cinayeti dosyalarına bakacak mahkemelerin kurulması gerektiğini savunan Epözdemir, “Kadın cinayeti dosyalarında uzmanlaşma söz konusu olursa uygulamadaki sıkıntılar azalabilir” dedi. Şu anda 74 kadın dosyasına bakan Epözdemir, erkek şiddetinden kaynaklı cinayet davalarında haksız tahrik indirimi uygulamasının yanlışlığına vurgu yaparak, şunları söyledi:
 
“Hemen hemen her olayda uygulanan iki hüküm cezalarda ciddi indirime neden oluyor: Haksız tahrik ve iyi hal. Haksız tahrik çok ciddi bir indirim sebebi. Verilecek ceza, müebbet hapisten 12 yıla inebiliyor. ‘Kıskandım, öldürdüm’, ‘Ereksiyon olamıyorsun dedi, öldürdüm’, ‘Başkasıyla el ele gördüm, öldürdüm’ gibi nedenler kabul edilemez. Karabulut cinayetinde bile haksız tahrik indiriminden yararlanmak için ‘Telefonunda aşk mesajları gördüm’ denildi. Ancak burada cinayet önceden tasarlanmış olduğu için bu hüküm işlemedi. İndiriminin bu kadar kolay öne sürülmesi son derece yanlış.”

‘Belirleyici kararlar alınabilir ’
Avukat Epözdemir, sadece kadına yönelik şiddet dosyalarına bakmakla yükümlü mahkemelerin kurulması halinde uygulamadaki sıkıntıların azalabileceğini belirterek, “Böyle bir uzmanlaşma halinde erkek şiddetinden kaynaklı cinayet dosyalarında daha belirleyici kararlar alınabilir” dedi.