Seyfi Oktay ile avukat Şeyho Saya arasındaki konuşmada bu konuda ilginç diyaloglar geçiyor. Avukat Saya, HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek'in Yargıtay'a döneceğini, yerine Kurul üyesi Ali Suat Ertosun'un geleceğini söylüyor. Oktay, bu görüşe katılmadığını belirterek, şunları kaydediyor: "Şu an, ulaşma imkanımız yok. Kadir Bey'le sınırlı değil, orada diğerlerine söyleriz. Kadir Bey giderse başka bir tanıdığımız gelir." Oktay, HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek'in daha iki yılı bulunduğunu, ancak Yargıtay'daki dairesinin emekli olacak başkanı yerine aday olmayı düşündüğü bilgisini de veriyor. HSYK'daki süresini doldurmadan daire başkanlığına koşması durumunda kimsenin Özbek'i seçmeyeceğini aktarıyor.

Oktay, Ali Hadi Emre ile yaptığı konuşmada da atamalarla Özbek'e toplu liste verdiğini anlatıyor. Oktay, "Sen bu adamların hepsini not edersin, ben de ederim. Üç mü, beş mi, yedi mi on mu var? Bir gün başkanı çağırırım. Bunlar bizim notlarımız, şunların üzerinde durmanı istiyorum deriz, şey olur." diyor.

Dr. Gürsel Özkan'ın 7. İdare Mahkemesi'ne atanmasının engellenmek istenmesiyle bilgiler ise Kadir Özbek'i zor durumda bırakacak mahiyette. Tespitlere göre, Mahmut isimli şahıs ile Seyfi Oktay arasındaki görüşmelerde, engelleme amaçlı bilgilerin HSYK Başkan Vekili'ne verildiği ileri sürülüyor:

Mahmut: Sevgi, tehlikeli, YARSAV'a bu hükümetin sızdırdığı bir adam. Kadir Bey'le görüşmeniz olursa hatırlatın.

Seyfi Oktay: Önceden söylemek lazımdı, adamlar kapandı, çalışıyorlar.

Mahmut: Çok önceden gittik, iki defa. Kadir Bey, bütün mahkemeler ile ilgili bilgi aldı, hepsini tek tek not etti kendi bilgisayarına. Hatta, bunları Suna Hanım'la konuşayım mı dedi. Sevgi Hanım, ben konuşayım daha iyi dedi.


Zaman