Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın sözleşmeli personelin kadroya geçirileceği açıklamasının kamu çalışanları arasında heyecan yaşattığını, sözleşmelilere verilen müjdenin, 4-C'lilere de verilmesi gerektiğini söyledi.
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın önce Memur-Sen kongresinde, daha sonra televizyon ekranlarında sözleşmeli personelin kadroya geçirileceğini açıklamasıyla, kamu çalışanları arasında heyecan yaşandığını belirten Yazgan, konuyla ilgili düzenlemelerin biran önce yapılması gerektiğini belirtti.
Sözleşmelilerin kadroya geçmesiyle birlikte özlük haklarının iyileşeceğini ifade eden Yazgan, "Sözleşmeli çalışanlar, sorunlarıyla işine gidiyor. Sorunlarını çözemeyen çalışan, doğal olarak kendini işine veremiyor. Çalışandan verim bekliyorsak önce onu motive etmeliyiz, hakkını vermeliyiz. Her platformda gündeme getirdiğimiz sözleşmelilerin sorunları nihayet çözülecek. Yapılan düzenlemelerle sözleşmeli personel kadro alacak. Sözleşmeli personel artık gelecek kaygısı yaşamayacak, daha fazla ücret alacak, sosyal hakları genişleyecek, özlük hakları iyileşecek. Bu sayede sözleşmeli personel işine sevinçle gidecek, işinden sevinçle dönecek" değerlendirmesinde bulundu.

-4-C KAMBURU KALDIRILMALI-

Kamuda 4-A, 4-B, 4-C olarak farklı istihdam modelleri bulunduğunu hatırlatan Yazgan, bu uygulamanın yanlış olduğunu savundu. Farklı istihdam modellerinin kamu çalışanları arasında ayrımcılık yarattığına dikkat çeken Yazgan, sözleşmelilere verilen müjdenin, 4-C'lilere de verilmesi gerektiğini kaydetti. Geçici kadrodaki personelin de kamu çalışanı olduğunun altını çizen Yazgan, sözleşmelilerle ilgili yapılacak düzenlemede, 4-C geçici kadrosundaki personelin de yer alması gerektiğini savunarak, "Başta Türkiye İstatistik Kurumu ve Adalet Bakanlığı olmak üzere birçok kurumda toplam 45 binin üzerinde 4-C'li personel çalışıyor. Kazandığı parayla kıt kanaat geçinen 4-C'li personelin iş güvencesi, askerlik dönüşü işe başlama, ücretsiz izin hakkı, eş, hastalık, eğitim nedeniyle atama gibi hakları bulunmuyor. Çalışma şartlarında hiçbir fark bulunmayan 4-C'lilerin de kadroya alınması gerekmektedir. Devletin üzerindeki 4-C kamburu ortadan kaldırılmalıdır" diye konuştu.

-SPOR UZMANLARI VE SÖZLEŞMELİ ANTRENÖRLER DE KADROYA ALINSIN-

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde çalışan spor uzmanları ve sözleşmeli antrenörlerinin de kadroya alınması gerektiğini belirten Yazgan, sözleşmeli olarak istihdam edilen spor uzmanlarına ve sözleşmeli antrenörlere, söz verildiği halde kadro verilmediğinin altını çizerek, şunları söyledi:
"Yurtiçi ve yurt dışında gerçekleştirilen spor organizasyonlarında her kademede görev alan spor uzmanlarına ve sözleşmeli antrenörlere kadro verilmemesi, moral bozukluğuna ve verimsiz çalışmaya neden olmaktadır. Bu durum, ülkemizin tanıtımında büyük bir öneme sahip olan sporumuzu da son derece olumsuz etkilenmektedir."(ANKA)