Ankara- Türk Sağlık-Sen yönetimi, kadroya geçen sözleşmelilerin 2011 yılında kullanmadıkları yıllık izinlerinin 2012 yılına aktarılıp aktarılmayacağı konusunda Devlet Personel Başkanlığına başvurdu. Devlet Personel Başkanlığı, sendikaya gönderdiği cevapta Türk Sağlık-Sen'in başvurusunun incelendiğini ifade ederek, kadroya geçen sözleşmelilerin kalan yıllık izinlerinin 2012'ye aktarılabileceğini bildirdi.

Devlet Personel Başkanlığının yazısında ''632 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile memur kadrolarına geçirilen personelin, 2011 yılındaki yıllık izin haklarının 657 Sayılı Kanun hükümleri esas alınarak tespit edilmesi ve tespit edilen süreden sözleşmeli statüdeyken kullanılan izinlerin düşülmesi, 2011 yılına ait yıllık iznin 2012 yılına kadar kullanılmayan kısmının ise 2012 yılına devredilmesi mütalaa edilmektedir'' ifadesine yer verildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bazı idarelerde kadroya geçen sözleşmelilerin 2011 yılından kalan izinlerinin 2012 yılına aktarılması konusunda sıkıntılar yaşandığını belirtti. Bu durum üzerine Devlet Personel Başkanlığına yazılı başvuruda bulunduklarını belirten Kahveci, Devlet Personel Başkanlığının başvurularına verdiği cevabın bu konudaki tereddütleri sonlandırdığını söyledi.

''Memurların yıllık izinleri bir sonraki yıla aktarılabilirken sözleşmeden kadroya geçen memurların bu talebine ret yanıtı veren kurumların bu konuda yanlış içinde oldukları ortaya çıkmıştır'' diyen Kahveci, idarelerin Devlet Personel Başkanlığının bu görüşünü dikkate alarak kadroya geçen sözleşmelileri mağdur etmemesini istedi.

AA