Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı düzenledi. Kalın, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasından yaşanan krize ilişkin, "Burada Suudi Arabistan'ın çok özel bir yerinin olduğunu ifade etmeliyim. Suudi Arabistan bölgenin hem akil devleti hem abisi sıfatıyla en önemli aktör olarak bu krizi çözebilecek imkan ve kabiliyetlere sahiptir." dedi.

KUZEY IRAK BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU
IKBY'nin bağımsızlık referandumu kararıyla ilgili Kalın, şunları söyledi:
"Iraklı Kürt yetkililer ve Bağdat'taki yetkililerle bu konuyu görüşüyoruz. Öncelikli amacımız, müzakere yoluyla bu hatadan dönülmesi. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecek. Onlarla oturup konuşmadan bizim böyle bir hemen yaptırım, sınır kapısını kapatma gibi bir tavır içine girmemiz söz konusu değil."

15 TEMMUZ İÇİN BİR HAFTALIK ANMA FAALİYETLERİ
Kalın, "15 Temmuz'un sene-i devriyesi yaklaşıyor. 15 Temmuz ile ilgili bir takım anma faaliyetleri planlanmaktadır. Bir hafta boyunca yapılması planlanıyor. 10-16 Temmuz tarihleri arasında. Bu konu ile ilgili yurt dışında da çalışmalar yapılacak. İstanbul ve Ankara anıtlar yapılmakta, açılış da Cumhurbaşkanımızın teşrifi ile gerçekleştirilecek." diye konuştu.


Hürriyet