Kamu avukatları adına açıklamayı okuyan Hazine avukatı Ezgi Altınkurt Aydın, "Biyolog, kimyager, ziraat, orman mühendisinin maaşı 3 bin lira. Hakim ve savcıların ortalama maaşları 5 bin 500 lira. Kamu avukatlarının maaşı ise 2 bin 500 liradır. Hakim ve savcılar 3 bin lira emekli maaşı, ziraat mühendisi 2 bin lira, başçavuş emeklisi 2 bin lira almaktadır. Kamu avukatları 1'inci dereceden 30 yıl çalışsa dahi 1200 lira emekli maaşı almaktadır. Huzurevi ücreti dahi günümüzde 1500 lira civarındadır. Kamu avukatı emekli aylığı ile huzurevinde kalebilecek durumda değildir" diye konuştu.
 
Avukat Aydın, Mersin Barosu tarafından hazırlanan ve Adalet Bakanlığı'na sunulan maaş artırım, makam tazminatı tanınması, vekalet limitlerinin artırılması konusundaki yasal düzenleme istemine destek verdiklerini belirterek, "Sevgililer Günü'nde sorunlarımızı kamuoyuna ve yetkililere aktarıyoruz" dedi.
 
Açıklama sırasında serbest çalışan birçok avukat da duruşmalarını bırakarak, meslektaşlarına destek için adliye önünde yer aldı. Baro Başkanı Zafer Köken, genel sekreter Murat Bilgin'in yanı sıra, diğer yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu açıklamada kamu avukatları, 'Sevgililer Günü' nedeniyle meslektaşlarına kırmızı karanfil dağıttı. Avukatlar daha sonra alkışlar arasında dağıldı. - DHA