Türkiye Kamu-Sen, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında Memur-Sen Bursa il temsilciliğinde yaptığı açıklamalar nedeniyle Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Kamu-Sen, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın Bursa'da yaptığı konuşmasının Anayasaya, Türk Ceza Kanununa, Sendikalar Kanununa, uluslararası sözleşmelere, demokrasiye ve bulunduğu makamın gereklerine aykırı olduğu gerekçesiyle Mahkeme'ye başvurdu. Başvuru öncesi Ankara Adliyesi önünde bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese eşit mesafede olmasını zorunlu kılan bir yer olduğu gerçeğinden yola çıkarak, Bülent Arınç'ı "makamına ve devlet adamlığına yakışır" davranmaya davet etti. Koncuk, Bülent Arınç'ın Memur-Sen Konfederasyonunun Bursa temsilciliğinde yaptığı konuşmada, Memur-Sen'i öven ve memurların örgütlenebileceği bir sendika olarak işaret etmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirerek, "Toplu sözleşme hakkını sadece, referandumda evet diyen Memur Sen'in isteyebileceği, diğer sendikalar hayır dediği için, buna hakkı yoktur gibi bir değerlendirme içerisinde olması nasıl bir muhakeme fukaralığı içinde olduğunu da çok net gözler önüne sermektedir. Bülent Arınç'ın açıklamalarından, evet diyen Memur Sen'in ödüllendirildiğini, hayır diyen sendikaların ise cezalandırıldığını anlıyoruz. Evet, Memur Sen evet demiş kazanmıştır, Hükümet Arınç efendinin de dediği gibi Memur Sen'in isteği doğrultusunda sendika kanunu çıkarmak üzeredir. Hayrettir ki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik asla böyle bir şey olmadığını, bütün sendikalara eşit mesafede bir sendika kanunu istediklerini bize Konfederasyonumuzu ziyaretinde ifade etmişti. Demek ki, doğrusunu Arınç biliyormuş, ya da Arınç doğrusunu söylemiş" dedi.

Konuşmanın ardından Genel Başkan İsmail Koncuk ve sendikaların genel başkanları, şikâyet dilekçesini savcılığa teslim ederek Adliye binasından ayrıldı.(ANKA)
(BRŞ/ÖMR)