Yozgat Askerlik Şubesinin açılış törenine katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yaptıkları kanun değişiklikleriyle vatandaşların bundan sonra ömründe bir defa askerlik şubesine geleceğini belirterek, “Yürürlüğe konulan Milli Savunma Bakanlığı bilgi sistemi projesiyle vatandaşlarımız askerlik şubesine gitmeden, kayıtlı oldukları askerlik şubesi dışında da askerlik şubelerinden on-line olarak istedikleri hizmeti alabilmektedir. Bu durumda bir kanun çıkardık, askeri kanunda birçok değişiklik yaptık, ön yoklamayı kaldırdık, yedeklik yoklamasını kaldırdık, askerlik meclislerini kaldırdık. Dolayısıyla vatandaşımız ömründe sadece bir sefer askerlik şubesine girecek” dedi.


Nüfusu artan yerlere askerlik şubeleri açtıklarını, nüfusu düşen yerlerdeki askerlik şubesini ise kapattıklarını ifade eden Milli Savunma Bakanı Yılmaz, “Göç hareketinin olduğu yerlere yeni askerlik şubeleri yapıyoruz Ancak bazı yerler var ki bizim askerlik şubemizde bulunan personel bekliyor gelen giden yok, işte buraları kapatıyoruz. Oradaki personelimi daha çok nüfusun olduğu yerdeki askerlik şubelerine taşıyoruz. Amacımız vatandaşımız daha iyi daha kaliteli hizmet alsın” diye konuştu.


Kapatılan 170 askerlik şubesinden 114 ait bina tesis ve malzemeler eğitimde kullanılmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına devrettiklerini vurgulayan Milli Savunma Bakın Yılmaz, “Bazı binaları da adliye yapılmak üzere Adalet Bakanlığına devrettik. Ama 100’den fazla askerlik şubesini milli eğitim bakanlığına verdik. Çünkü Türkiye’yi çağdaş uygarlık eğitim seviyesine üzerine eleştirebilmek ancak eğitimle mümkün, okul öncesinden başlayıp üniversitesi ve sonrası eğiteme kadar” ifadelerini kullandı.


Askerlik Şubesinin açılışından sonra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın 1992 yılındaki askerlik terhis belgesini, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın 1984 yılındaki terhis belgesini verdi. Daha sonra Yozgat Askerlik Şubesi bahçesine fidan dikildi.



İHA