Mütekabiliyet Yasası'nın anlatılması için tanıtım atağı başlatan hükümet, petrodolar milyarderlerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün gibi dizi yüzleriyle çekecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'den ev ve arazi almaya başlayan Ortadoğulu zenginlerin oturma süreleriyle ilgili çalışma yapıldığını açıkladı.

Yabancılara mülk satışı yasalaştı

Yabancılara mülk satışını düzenleyen yasa tasarısı TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmenin ardından kabul edilerek yasalaştı. Yasa yabancıların mülk edinmes sınırını 30 hektara yükseltiyor.


Konutlarda uygulanan KDV'lerde değişikliğe gidilmesi sektörü tedirgin etti. Sektör temsilcileri bir kaosa doğru gittiklerini ileri sürdüler.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Kentsel Dönüşüm Yasası'nın 15 gün içinde Meclis'ten geçeceğini açıkladı. Bayraktar, askeri bölgelerle ilgili ise 'ihtiyaç olmadığı durumlarda bu tür alanların kullanılması söz konusu olmayacak' dedi.


Yabancı kişilerin edinebilecekleri taşınmazlar ve sınırlı ayni hakların toplam alanı; ilçe yüzölçümünün yüzde 10'unu, ülke genelinde ise kişi başına 30 hektarı geçemeyecek.


Yabancılara mülk satışını düzenleyen yasa tasarısı Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.


Meclisin gündeminde yer alan ve çıkması an meselesi olan 'Mütekabiliyet Yasası'nı duyan Araplar fırsat bu fırsat diyerek, parayı peşin bastırıp konutları 500'er 500'er satın alıyor.


Hukukihaber.net olarak gündemdeki yerini koruyan Mütekabiliyet konusundaki gelişmeleri dafaatle haber yaptık. İnşaat ve emlak sektörü tasarıyı hararetle desteklemektedir. Tasarıya tamamen karşı olanlar bulunduğu gibi, eleştiri ve endişelerini dile getirenler de bulunmaktadır.


İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, inşaat sektörünün önünün açılması için yabancılara gayrimenkul satışını kolaylaştıran mütekabiliyet kanununun bir an önce çıkarılmasını istedi. İstanbul'un Türkiye'nin en iyi markası olduğunu vurgulayan İnan, "Dünyada örneği olmayan sanatkârları, bilim adamlarını bir araya getirip heyecan oluşturmak gerekiyor." dedi.


Anayasa Mahkemesi, yabancı okulların yeni arazi edinebilmesi karşılıklılık şartı aranmamasını Anayasa'ya aykırı bulmadı.


Kazakistan Büyükelçisi Amreyev, İstanbul'dan ev almak isteyince "karşılıklılık" yasasına takıldı. Büyükelçi Kazakistan Meclisi'nde yeni kanun tasarısı hazırlattı


HUKUKİHABER