Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe  girişimi sırasında Kara Harp Okulunda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında  sözleşmeli subay adaylarının da bulunduğu 164 kişinin yargılandığı davada, kanser  teşhisi konulan sanık kursiyer Bayram Altunbaş tahliye edildi.

Buna göre sanıklardan kanser teşhisi konulan Altunbaş'ın tahliyesine  karar verildi. "Suçun vasıf ve mahiyeti", "delil durumu", "tanık beyanlarının  alınmamış olması" ve "adli kontrol şartlarının bu aşamada yetersiz kalacağı"  gerekçesiyle diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamı kararlaştırıldı.

Mahkeme, 65. Hükümetin davaya müdahil olup olmayacağının sorulmasına,  örgütün haberleşme programı olan ByLock kullandıkları tespit edilen sanıkların  yazışma içeriklerinin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Dairesi  Başkanlığından istenmesine hükmetti.

Ayrıca dönemin Kara Harp Okul Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz ile  okul dekanı Tuğgeneral Kerim Acar'ın da aralarında bulunduğu sanıkların  dinlenmesini karalaştıran mahkeme bir sonraki duruşmanın 24 Temmuz'da yapılmasına  karar verdi.

- İddianameden
İddianamede sanıkların, "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış  müebbet hapsin yanı sıra "terör faaliyeti çerçevesinde korku, kaygı veya panik  yaratabilecek tarzda silahla ateş etme" suçundan da cezalandırılmaları talep  ediliyor.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulunda subaylık eğitimi  gören askeri öğrencilerin Genelkurmay Başkanlığı karargahına helikopterlerle  nakledildiği belirtilen iddianamede, sanıkların "sivil halk katliamı yapmak için  buraya götürüldüğü ancak kursiyerlerin kullandığı eğitim tüfeklerine karargahtaki  mühimmatların uymadığı" iddia ediliyor.

Sanıklardan 37'sinin ByLock kullandığı, bir kısmının da anne, baba ya  da kardeşlerinin bu programın kullanıcısı olduğu aktarılan iddianamede, yine  sanıklardan 7'sinin Bank Asya'da kendi adına, bir kısmının ise yakınları adına  hesaplar bulunduğuna, bazı sanık yakınlarının kamudan ihraç edildiğine dikkat  çekiliyor.
İddianamede, sanıklardan 9'unun FETÖ'ye bağlı kurumlarda çalıştığı,  kimi sanık yakınlarının da buralarda görev yaptığı bildiriliyor.


Akşam