Karabük Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekiplerince Karabük merkezli 10 kentte Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü TEM ekiplerince FETÖ ile iltisaklı oldukları gerekçesiyle kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kapatılan bazı şirket çalışanlarına yönelik Karabük merkezli Eskişehir, Erzurum, Muş, Konya, Bursa, Bolu, Adana, İstanbul ve Düzce’de belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında örgütün şifreli haberleşme programınıda "ByLock" kullandığı iddia edilen F.N.T., İ.N., A.K., S.K., F.A., D.A.G., R.K., F.Ş., M.B., H.E., H.M., G.A. ve A.T. gözaltına alındı.

Emniyette sorgusu tamamlanan şahsılardan ikisi bayan olan M.B., S.K.,H.M.,F.A., H.A. ve D.A.G sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.
“3 DEAŞ üyesi yakalandı”
Öte yandan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütleri ile mücadelede kapsamında terör örgütleri ile irtibatlı oldukları tespit edilen yabancı uyruklu M.N.A., O.N.A. ve M.A.A. isimli şahsıları gözaltına aldı. Emniyette sorgusu tamamlanan 3 örgüt üyesi de FETÖ üyeleri ile birlikte adliyeye sevk edildi.

AA