2040 yılına kadar Orman ve Su İşleri Bakanlığının milli parkta kiracısı durumunda bulunan Bolu Belediyesi, Gölcük'te 25 bungalov ile 19 odalı dağ köşkünün yapımı ile işletmesi için ihaleye çıkmıştı. Hürriyet'in yaptığı haberle Gölcük'ün konaklamaya açılacağını, 3 kilometre teleferik ve 1.5 kilometre dağ kızağı yapılacağını öğrenen Sivil Toplum Kuruluşları dün akşam saatlerinde ortak bir toplantıda bir araya geldi.

Bolu Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Mimarlar Odası, Eğitim-Sen, Türk Kadınları Birliği yöneticilerinin yaptığı toplantıda "Gölcük, Ayder'e, Uzungöl'e dönmesin. Konaklamaya açılarak doğal güzelliği bozulmasın. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Gölcük Tabiat Parkının imara açılmasına seyirci kalmasın" düşüncesi dile getirildi. Ardından STK yöneticileri Bolu halkını parkın kurtarılması için Pazar günü Gölcük'te buluşmaya çağırma kararı aldı.

BOLU'YU SEVEN HERKESİ DAVET EDİYORUZ
Bolu Barosu Başkanı Ferit Atalay, "Salı günü yapılacak ihalenin derhal iptal edilmesini istiyoruz. Bunun için dün yaptığımız toplantıda ihalenin iptali için çok sayıda bireysel dava açılması kararı alındı. Ayrıca konvoy halinde Gölcük'e çıkıp, gölün çevresinde bir araya gelip ülkemizin cennet köşelerinden birinin daha imara açılarak, yok edilmemesi; Gölcük'ün Ayder ve Uzungöl'e benzememesi için farkındalık yaratmak istiyoruz. Pazar günü sadece Bolu halkını değil, İstanbul, Ankara başta olmak üzere Gölcük'ü seven herkesi Bolu'ya davet ediyoruz. Bolu halkına çağrımızı el ilanları, kentin önemli yerlerine asılacak afişler ve telefon mesaj zinciriyle duyuracağız" dedi.

Hürriyet