İSTANBUL- İki çocuğunun annesini ormanlık alanda kazdığı mezara gömen, daha sonra pişman olup bir hastaneye bırakan Alpaslan Ç. iki ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Milliyet'in haberine göre, İstanbul'da karısını ormanlık alanda kürekle dövdükten sonra diri diri çukura koyup üzerine toprak atan Alpaslan Ç. hakkında "kasten yaralama" suçundan 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İki ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Alpaslan Ç. hakkında, "kasten yaralama" suçundan dava açılması hukukçuları da şaşırttı.

İddianameye göre Neşe Ç. (24) ile evli olmasına ve iki çocuklarının bulunmasına rağmen 3 yıldır Yasemin C. (25) adlı sevgilisiyle yaşayan Alpaslan Ç. (28) "eşinin başka erkeklerle birlikte olduğundan şüphelenerek" plan hazırladı. Yasemin C. eski arkadaşı olan Neşe Ç.'yi arayarak "meslek ormanı" denilen yerde bir kişiden para alacağını, kendisine refakat etmesini istedi.

İki kadın taksiyle ormanlık alana gittiğinde yanında kazma kürek bulunan Alpaslan Ç. sürüklediği Neşe Ç.'yi kürekle dövdü. Kemikleri kırılan eşini kazdığı mezarın içine yatırarak üzerine toprak atmaya başlayan Alpaslan Ç. daha sonra pişmanlık duyarak kadını çukurdan çıkarıp hastaneye götürdü. Baygın vaziyetteki eşini Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bıraktıktan sonra kaçan Alpaslan Ç. yakalanarak cezaevine kondu. Ancak soruşturma aşamasında 2 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.