Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yönelik yapılan saldırıların demokrasiye yapılan saldırı olduğunu belirterek, herkesin hukuk çerçevesinde tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

"Yapılan saldırılara, sadece hukukçular değil, herkesin hukuk çerçevesinde gerekli tepkiyi hakkıyla vermeli. Saldırının dayanağı, gerekçesi ne olursa olsun, doğru bir saldırı değil. Bu şiddettir" diyen Yıldız, gerekli şekilde kınanması gerektiğini ifade ederek, süreci iyi takip etmek ve sağduyulu olmak gerektiğini vurguladı.

Söz konusu saldırılarla kimsenin bugüne kadar bir yere varamadığını, bundan sonra da varamayacağını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Birileri mahkeme kararlarına karşı olarak bu eylemde bulunabilmiştir. Ancak bu mücadele yine hukukla olmalı. Yani ne olursa olsun talep neyse, bununla ilgili mücadele edilirken, hukuk çerçevesinde edilmeli. Çünkü terörle bir yere artık varılamayacağını herkes iyi biliyor, iyi bilmeli. Bu ülkenin artık huzura kavuşması gerek. Artık gündemi büyüme, gelişme olmalı. Büyüme gelişmede bizim de emeğimizin olacağı bir ülke olmalıyız."