Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) yapılan açıklamada, Katar’a gönderilen askeri heyetin 3 kişiden oluştuğu belirtilerek, “Heyet, konuşlanma hazırlıkları ile ilgili keşif ve koordinasyon çalışmalarına Katar’da devam etmektedir” denildi. Katar’a giden heyetin başkanlığını Tümgeneral Rafet Sevinç Şaşmaz’ın yaptığı öğrenildi. Diğer iki subayın ise Genelkurmay Karargâhı’ndan olduğu belirtildi. Heyetin başkanlığını bir Tümgeneralin yapması, Türkiye’nin Katar’a verdiği önemin göstergesi olarak yorumlandı 

TEKNİK İNCELEMELER
Edinilen bilgiye göre heyet, halen 88 Türk askerinin bulunduğu Doha’daki üste teknik incelemelerde bulunuyor. Heyet ilk etapta gönderilmesi planlanan 200-250 kadar askerin üste kalacağı yerin yapımı, askerlerin ihtiyaçlarını karşılayacak merkezlerin nerelere yapılabileceğine dair alternatifler üzerinde çalışacak. Teknik heyetin çalışmaları üste konuşlanması öngörülen Türk savaş jetlerini de içerecek. Üsse kaç uçağın konuşlanabileceği, hangarların nerelere yapılabileceği, yakıt ikmalinin nasıl sağlanacağı gibi konular da heyetin çalışmaları içinde yer alacak. Heyet, Katar’da eğitim verecek olan Jandarma güçlerinin eğitim alanları ile eğitim için gereken mühimmat ve malzemeleri de belirleyecek. Heyet, Katar’la birlikte ortak tatbikat kapsamında savaş gemilerinin de durumunu da değerlendirecek. Heyet Türkiye’ye döndükten sonra hazırlayacağı raporu Genelkurmay’da ilgili birimlere iletecek. 

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Katar krizini görüşmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayacağını söyledi.