Fransız Yusuf Ben Derbal:

"Orada olmalıydınız, gece yarısı, helikopterler ve saldırı botları ile operasyon yaptılar. Gemide kimse en ufak bir provakasyonda bulunmadı. Güvertede insanların üzerine ateş açtıktan sonra Kaptan Köşküne çıktılar. Kaptan dümeni teslim etmek istemedi bunun üzerine kaptanı dövdüler, kulağını kestiler."

Yunan Aris Papadokostopoulos:

"Hem denizden hem havadan saldırdılar, üzerimize ateş açtılar. O sırada insanların vurulup öldüğünden haberimiz yoktu. Sonra önlerine gelen herkesi dövmeye başladılar. Saldırıyı İsrail komandoları yaptı ama resmen korsanlıktı çünkü biz uluslar arası sulardaydık."

Yunan Michalis Grigoropoulos:

"Hem fiziksel hem psikolojik işkenceye maruz kaldık. Bizim gemideki bazı kişilere elektrik şoku verildi, kafalarımıza silah dayadılar, bizi ölümle tehdit edip yere oturttular, sonra bizi kameraya çektiler, görüntü alınırken, herkese iyi davrandılar. Gemideki silahlı saldırının ardından dayak başladı. Bir çok kişiyi dövdüler, dayak yiyenlerin çoğu yaralandı. Daha sonra gemi limana yanaştı, aşağı indiğimizde polis tarafından sorgulandık ve bu sorgu sırasında da polisten dayak yedik."

Yunan Dimitris Yelalis:


"Birkaç saniye içinde çok sayıda komando gemiye indi. Önce plastik mermilerle ateş açtılar sonra dövmeye başladılar, gerçek mermi de kullandılar, içeri girdikten sonra elektrik şoku verdiler. Aklınıza hangi tür işkence gelirse bize uyguladılar."

Gazze'ye Özgürlük Hareketi tarafından satın alınan ve gerekli tamiratının yapılmasının ardından Gazze'de, Refah'ta 2003 yılında bir yıkımı protesto sırasında İsrail buldozerinin altında kalarak ölen Amerikalı barış eylemcisi Rachel Corrie'nin adı verilen geminin, dün sabah İsrail donanmasının diğer gemilere düzenlediği operasyona rağmen, Gazze'ye doğru yoluna devam ettiği bildirilmişti.


Sabah