Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca bir süre önce Baykan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Kocabey, Yenice köyünde çeşitli temaslarda bulundu.

Temaslarının ardından ilçe merkezine dönen Kocabey'in içinde bulunduğu zırhlı makam aracının geçişi sırasında, teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Patlamanın etkisiyle araçta küçük çaplı hasar oluşurken, saldırıyı hafif sıyrıklarla atlatan Kaymakam Kocabey'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Son dakika... Kaymakamın aracına bombalı tuzak

İÇİŞLERİ BAKANI: 'SAĞLIK DURUMU İYİ'
Teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatılırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Kaymakamımızın sağlık durumu iyi. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kendisiyle sabah saatlerinde konuştuk. Sağlığı yerinde. Valimiz de yanıbaşında. Allah'a çok şükürler olsun. Terör örgütüne karşı yürütülen bubüyük mücadelede hem sabrımızı zorlamaya hem de ortaya koymuş olduğumuz bu kararlılığı etkilemeye çılaşacaklardır. Ne kararlılığımızda ne de sabrımızda herhangi bir farklılık sözkonusu olacaktır. 20 Haziran'da Hakkari'de çok iyi yetişmiş bir vatan evladını kaybetmiştik. Murat Üçöz yüzbaşımız. Jandarma komondomuz fail olan iki kişiyi etkisiz hale getirdi. Yüzbaşımızın da kanı yerde kalmadı. Biz büyük bir millet ve büyük bir devletiz. Bu olayda da faillerle ilgili gerekli aramalar yapılıyor. Gereği yerine getirilecektir" diye konuştu.