İstanbul Adliyesine gelen bir grup avukat, KCK soruşturması kapsamında tutuklanan 38 avukat için daha önce 11. Ağır Ceza Mahkemesine yapılan itirazın reddedilmesi kararı üzerine üst mahkemeye başvurarak, soruşturma kapsamında tutuklanan 38 avukatın serbest bırakılmasını talep etti.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesine başvuran avukatlar adına çıkışta basın açıklamasını yapan Avukat Leyla Han Tüzel, mahkemenin, yaptıkları itirazı kabul etmesi gerektiğini belirterek, meslektaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Avukatların Kürt kimliklerinden dolayı tutuklandıklarını söyleyen Tüzel, ''Bu tutuklamalar, Kürt sorununun demokratik çözümüne, özgürlükçü bir Anayasa yapımına ve halkların barış içinde eşit haklarla birlikte yaşamasına da indirilmiş bir darbedir'' dedi.

Tüzel, meslektaşlarının gözaltına alındıkları, sorgulandıkları ve tutuklandıkları süreçte, barodaki tüm grupların, baronun bu sürece müdahil olmasını, meslektaşlarının yanında yer almasını istediğini belirterek, şunları kaydetti:

''Bu yönde görüşmeler yapılmış ve ısrarcı olunmuştur. Yapılması gereken tek şeyin sadece meslektaşına sahip çıkmak ve bu yönde tavır sergilemek olduğu söylenmiştir. Ancak İstanbul Barosu hepimizi hayal kırıklığına uğratacak şekilde meslektaşlarına sahip çıkmamış, aksine tutum ve davranışlarıyla meslektaşlarımıza sahip çıkmayacağını belirtmiştir.''

Baronun, beklentilerinin aksine tavır aldığını ve bunu teşhir edeceklerini ifade eden Tüzel, yarın saat 16.00'da baronun yönetim kurulu toplantısı sırasında, İstanbul Barosu önünde baronun bu tavrını protesto edeceklerini söyledi.



AA