Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasında, tutuklu sanıklar Abdullah K, Bişar B, Mehmet B, Sinan S, Yorgun B, Yakup K, Sadık Ö, Murat T, Yaprak O. adlı 9 üniversite öğrencisi, avukatları ve aileleri hazır bulundu. Duruşmada ses ve görüntüsü değiştirilerek televizyon ekranına yansıtılan gizli tanık 'Özgür' dinlendi. Gizli tanık, emniyette verdiği ifadesini tekrarladığını, uzun yoldan geldiği için başka söyleyecek sözü olmadığını belirtti. Mahkeme heyeti daha sonra gizli tanığın emniyette verdiği ifadeyi okuttu.

Gizli tanık, Erzincan'da terör örgütü tarafından açılan evlerde kalan öğrencilere örgütsel eğitim verildiğini, faaliyetlerini anlatan film ve CD'ler izlettirildiğini belirtti. Örgüte ait öğrenci evlerinde kalanlara terör örgütü PKK'nın stratejisinin anlatıldığını, dağa çıkmalarının özendirildiğini vurgulayan gizli tanık, yazılı ifadesinde şunları kaydetti: 'Erzincan ilinde öğrencilerin oluşturduğu EDÖ-DER isimli öğrenci derneği vardır. Doğu ve Güneydoğu'dan gelen öğrenciler bu dernekte bir araya gelir. Bu dernekte Kürtçe kanallar izlenir, terör örgütünün propagandası yapılır. Asker ve polisler şehit olduğunda kutlama şeklinde halaylar çekilir. Sanıklar yönünden ayrıntılı beyanda bulunmuştum. Yoldan geldiğim için yorgunum. Ayrıntılı vermiş olduğum ifademin okunmasını talep ediyorum' dedi. Gizli tanık, mahkeme heyetinin sanık öğrencileri birebir tanıyıp tanımadığı, bu bilgileri nasıl elde ettiği sorusuna 'Bazı sanıkları tanıyorum. Anlattığım bilgilerin büyük bir kısmı yapmış olduğumuz ortam dinlemeleriyle tespit ettiğimiz bilgilerdir' şeklinde cevapladı.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya da gizli tanığın bu ifadesi üzerine sanıklara gizli tanığa soruları olup olmadığını sordu. Kahya, bazı sanıkların Kürtçe konuşmaları üzerine 'Kürtçe konuştuklarından ne dedikleri anlaşılmadı' sözlerini zabıtlara yazdırdı. Gizli tanığın ifadesine itiraz eden sanık avukatları, tanığın aleyhte olan beyanlarını kabul etmediklerini belirterek, 'Eğer ortam dinlemesi yapıldıysa yasal bir dinleme kararının olması, görevlendirilen bu kişinin usulüne görevlendirilmiş olması gerekir. Kişinin kendisinin bizzat ortamlarda bulunmuş olması halinde ise bu kişinin de sanık olması gerekir' ifadelerini kullandı. 9 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar mahkeme heyeti, gizli tanık Özgür'ün beyanının ortam dinlenmesine dayandığının belirtilmesi, dosyada bulunan birçok kişi hakkında beyanların yer alması hususlarının gözetilerek iddia makamının mütalaasından sonra delil vasfı taşıyıp taşımadığının değerlendirilmesi için bu aşamada dosyadan çıkarılmasını kararlaştırdı. Mahkeme heyeti dosyadaki diğer eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.