12 Eylül döneminde Erzurum-Ağrı-Kars-Artvin İlleri Sıkıyönetim 2 numaralı Askeri Cezaevi Müdürü olarak görev yapan kıdemli topçu yüzbaşı Bektaş Tufan Güneş, savcılığa dilekçe vererek hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Kamuoyunun darbecilerin yargılanması konusunda beklenti içine girdiğini belirten Güneş, kendisinin özgüven sahibi olduğunu ve şaibe altında yaşamak istemediğini söyledi. Zaman'ın haberine göre: Referandumla çıkan yüzde 58 'evet' sonucunun aklanmak için fırsat sunduğunu ifade eden Güneş, "Darbenin günahkârları uygulayıcılar değil mi? İşkence ve kötü muameleyi yapan kim? Birilerinin beni çağırmasına gerek yok. Ben kendine özgüveni olan ve bu zanların, şaibelerin altında yaşamak istemeyen biriyim. Ben buradan aklanarak alnımın akıyla çıkacağım." diye konuştu. Uygulayıcıların zan altından kurtulması gerektiğinin altını çizen Güneş Kenan Paşa'ya da seslendi: "Yaptığı işin hukuka uygun olduğuna inanan herkes, buna Kenan Paşam da dahil savcının kendisini çağırmasını beklemesin." 1983 yılında istifa eden Güneş, cezaevi müdürlüğü döneminde karşılaştığı birçok olumsuz gelişmenin bunda etkili olduğunu kaydetti. Güneş, "Darbeden sonra karşılaştığım olaylar nedeniyle hayatımın akışı değişti. Ben pireye kızıp yorganı yaktım ve istifa ettim." dedi.

Bektaş Tufan Güneş, Karşıyaka Başsavcılığı'na verdiği dilekçede şunları ifade etti: "12 Eylül 1980 döneminde, Erzurum-Ağrı-Kars-Artvin İlleri Sıkıyönetim 2 numaralı Askeri Cezaevi Müdürü olarak görev yaptım. 1982 Anayasası'nın kaldırılan geçici 15'inci maddesinin 2'inci fıkrası kapsamında bulunmam nedeniyle yüzde 58 'evet' oyuyla yansıyan halk iradesine ve oluşan beklentiye uyarlı olarak kendi özgür irademle yargı huzuruna çıkmak ve hesap vermek istiyorum."