İlim Yayma Vakfı tarafından kurulan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi iki yıllık akademik geçmişe sahip olmasına rağmen yüksek lisans programlarıyla göz dolduruyor. Türkiye'nin yeniden şehirleşme sürecinde kentsel dönüşümle yüksek lisans programı açan üniversite, belediye bürokratlarını uzmanlaştırmak için harekete geçti. Programa özellikle belediye teknik personellerinin başvurduğunu anlatan Rektör Prof. Dr. Adem Esen, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya Büyükşehir Belediyeleri ile ilçe belediyelerinde görevli 52 personelin yüksek lisans yaptığını söyledi.


FAİZSİZ BANKACILIK KAYNAK SAĞLAYACAK

Üniversitenin bir diğer dikkat çeken yüksek lisans programıysa İslam ekonomisi. Faizsiz bankacılığın hem ülke içindeki iktisadi kalkınmaya zemin hazırlayacağına hem de finans merkezi olmaya aday İstanbul için yeni kaynaklar sağlayacağına inandıklarını anlatan Rektör Esen, 49 bankacının faydalandığı yüksek lisans programı kapsamında Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin de açıldığını anlattı. 
Kentsel dönüşümün Türkiye'yle birlikte dünyanın da önemli bir sorunu olduğunu anlatan Esen, 'Kentsel Dönüşümle ilgili pek çok üniversitede hocalar çalışıyor ancak dönüşümü belediye formatında inceleyerek eğitim veren tek kurumuz' dedi. Esen, yüksek lisans programı kapsamında Türkiye Belediyeler Birliği'yle koordineli çalıştıklarını söyledi.

İLK İSLAM EKONOMİSİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde dikkat çeken bir diğer yüksek lisans programıysa Uluslararası Finans ve Katılım Bankacılığı. Türkiye Katılım Bankaları Birliği ve bazı katılım bankalarıyla koordineli yürütülen program, yoğun ilgi görüyor. İstanbul'un finans merkezi olma yolunda ilerlediğinin altını çizen Rektör Esen, Körfez ve İslam ülkelerinin sermayesinin nitelikli elemanla çekilebileceğini söyledi.