KESK Genel Başkanı Lami Özgen, KCK soruşturması kapsamında 16 Şubat'ta tutuklanan Sendika'nın kadın yöneticileriyle birlikte KESK'in bugün 40 yöneticisi ve üyesinin tutuklu olduğunu, yine 25 yönetici ve üyeleri hakkında verilen 6'şar yıl 3'er aylık hapis cezasının da temyiz aşamasında olduğunu söyledi. Özgen, operasyonlara son verilerek, tutukluların derhal serbest bırakılmasını istedi.

KESK'li bir grup kamu çalışanı Adalet Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi. KESK'e yönelik operasyonlara dikkat çekilen eylemde konuşan KESK Başkanı Özgen, 16 Şubat'ta gerçekleştirilen KCK operasyonlarında 15 kadın yönetici ve üyelerinin "çocuklarının ürkek, ne olduğunu anlamaya çalışan sorgu dolu bakışları eşliğinde üstün başarı ile tamamlanan operasyon sonucunda" gözaltına alındığını hatırlattı. Özgen, "Mahkeme kararıyla teknik takibe alınan arkadaşlarımız 3 yıl boyunca takip edilmiş, telefonları dinlenmiş, elektronik postaları izlenmiştir. Bu teknik takibin sonucunda hiçbir suç unsuru bulamayanlar, arkadaşlarımıza tamamen sendikal faaliyet kapsamında yaptığımız eylem ve etkinlikleri kapsayan sorular sorulmuştur" dedi.

-"SUÇUMUZ, İKTİDARA NOKTA KADAR MENFAAT İÇİN VİRGÜL KADAR EĞİLENLERDEN OLMAYIŞIMIZDIR"-

Özgen, Konfederasyonlarının bugün 40 yöneticisi ve üyesi tutuklu olduğunu ifade ederek, "Yine 25 yönetici ve üyesi hakkında verilen 6 şar yıl 3 er aylık hapis cezası temyiz aşamasındadır" diye konuştu. Özgen şunları kaydetti:
"Arkadaşlarımız bu cezaları hak edecek ne yapmıştır? Ellerine silah mı almışlardır? Hırsızlık mı yapmışlardır? Kime şiddet uygulamış, kimi linç etmişlerdir? İhaleye fesat mı karıştırmışlardır? Devletin malını, parasını zimmetlerine mi geçirmişlerdir? Bugün cezaevlerinde olan, haklarında davalar açılan arkadaşlarımız bu utanç verici suçların hiç birisini işlememiştir. Onların ve biz tüm KESK'lilerin suçu onurlu mücadelemizde kimseye biat etmememizdir. Suçumuz, iktidara gönüllü kulluk yapıp, eteğini öpenlerden, nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilenlerden olmayışımızdır."
KESK Başkanı, açıklamasının sonunda KESK'e yönelik baskılara derhal son verilmesini ve tutuklu bulunan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.(ANKA)
(BRŞ/ZHR)