Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)'in tutuksuz yargılanan 25 üyesi, 28 Kasım'daki duruşmada 6 yıl 3 aylık ceza aldı. KESK, kararın hukuki değil siyasal olduğunu savunarak, "Ortaya çıkan tablo, AKP'nin HSYK'nın yapısı ile ilgili yaptığı düzenlemeden sonra yargıda da kurumsallaşmasını tamamladığını göstermektedir" dedi.
KESK tutuklanan 25 üyesi nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "Ortaya çıkan tablo, AKP'nin HSYK'nın yapısı ile ilgili yaptığı düzenlemeden sonra yargıda da kurumsallaşmasını tamamladığını göstermektedir" dedi. Konfederasyon, 28 Mayıs 2009 tarihinde, gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanan 31 üyeden 25'inin tutuklanması hususunda, AKP'ye yüklendi. KESK, AKP'nin kendisi gibi düşünmeyen, politikalarına uygun hareket etmeyen, muhalif olan herkesi hedef aldığını, düşman gördüğünü öne sürdü.

-"GİZLİ BİR EL MÜDAHALE ETTİ"-

KESK, dava dosyasının içeriğine bakıldığında başta hukuk kesimleri olmak üzere çoğu kesimlerin beraat beklediğini belirterek, "yargılamaya "gizli bir el" müdahale etti ve karar duruşmasından kısa süre önce duruşma heyetinden iki hakim değiştirildi" dedi. KESK, "siyasi iktidarın yargıdaki kadroları oldukları izlenimini veren hakimlerin" bu kararı verdiklerini iddia etti.

-"GİDİŞAT FAŞİZMDİR"-

Son günlerde çok sayıda muhalif insanın gözaltına alınıp tutuklandığına dikkat çeken KESK, gidişatın faşizm olduğunu, suskun, tek tip toplum yaratmanın hedeflendiğini öne sürdü. Tutuklama kararının yargıya ve adalete olan güveni zedelediği belirtilerek, kararın hukuki değil siyasal olduğu savunuldu.(ANKA)
(ASL/ÖMR)