Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Feyzioğlu'nun hiçbir zaman MYK toplantısına çağrılmadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bazı basın ve yayın organlarında, Ankara Barosu Başkanı MetinFeyzioğlu'nun partimizin MYK toplantısına çağrılarak genel başkan adayı gibi davranması sebebiyle tarafımdan uyarıldığına dair asılsız haberler yayımlanmaktadır. Saygın bir baro başkanı olan Metin Feyzioğlu hiçbir zaman MYK toplantısına çağrılmamıştır. Doğal olarak bazı basın ve yayın organlarının öne sürdüğü gibi herhangi bir konuda uyarılması da söz konusu değildir.Ülkemizin saygın ve seçkin isimlerinin asılsız haberlerle yıpratılmasını alışkanlık haline getiren yandaş medyanın bu tavrını kınıyor ve kamuoyunun takdirine sunuyorum."

Bir açıklama da Feyzioğlu'ndan...

İddialarla ilgili olarak bir açıklama da Feyzioğlu'ndan geldi.

Feyzioğlu, herhangi bir siyasi partinin lehinde veya aleyhinde hiçbir faaliyetinin olmadığını belirterek, "Bugüne kadar hiçbir siyasi parti teşkilatını ziyaret etmedim. Hiçbir siyasi partide hiçbir göreve talip olmadım" dedi.

Feyzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Bugüne kadar hiçbir siyasi parti teşkilatını ziyaret etmedim. Hiçbir siyasi partide hiçbir göreve talip olmadım. Elbette hiçbir siyasi partinin genel başkanı tarafından da uyarılmadım. Tam aksine son genel seçimlerde teklif edilen milletvekilliği adaylığı önerisini, onur duyduğumu ifade ederek kabul etmedim. Davet edildiğim konferans ve panellerde, demokrasiye ve hukuk devletine, adil yargılanmaya, savunma hakkına ve insan hakkı ihlallerine ilişkin görüşlerimin yanı sıra, demokrasinin 5 yılda bir sandığa gidip oy vermekten ibaret olmadığı, hukuk ve demokrasinin geleceği konusunda söz sahibi olmak isteyen her çağdaş insanın siyasetle ilgilenmesi, idarecileri ve siyasileri denetlemesi gerektiği düşüncesi ile hareket ettim ve etmeye de devam edeceğim."




Cnn Türk