Erdoğan, Cumartesi günü Türkiye İhracatçılar Merkezi (TİM) Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, mahkemelerin bağımsızlığı ile ilgili düzenlemeleri içeren Anayasa'nın 138. maddesine işaret ederek, "138. madde A'dan Z'ye herkes için çalışır. Ve yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın" diye konuştu.

Anayasanın 138. maddesine göre hakimlerin görevlerinde bağımsız olduğu belirtilerek, "Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz" deniliyor.

"PARLAMENTODA KÜRSÜDE NE DİYECEKSEN ADALET UĞRUNA DE"
Erdoğan, elinde "adalet" pankartlarıyla dolaşmanın adalet getirmeyeceğini belirterek, "Eğer adaleti arıyorsan, adaleti aramanın makamı da yeri de Türkiye'de parlamentodur. Ve parlamentoda kürsüde ne diyeceksen adalet uğruna de" dedi.

ERDOĞAN, YÜRÜYÜŞÜ 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ İLE EŞ TUTTU
Medya temsilcilerine Cumartesi akşamı verdiği iftarda da aynı konuya değinen Erdoğan, yürüyüşü 15 Temmuz darbe girişimi ile eş tutarak şöyle konuştu:
"Biz bu ülkeyi birlik, beraberlik içinde muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak istiyorsak, o zaman ülkeyi karıştırmanın hiçbir anlamı yoktur. Sizin gibi 15 Temmuz'da da bunu yapanlar oldu. Sizin 15 Temmuz'dakilerden ne farkınız var? Onların elinde F-16 'lar vardı. Helikopter ile saldırıyorlardı, tanklarla, toplarla saldırıyorlardı. Sizler de şu anda yollarda yürüyüşleri yapıyorsunuz. Akşam da karavanlarda istirahat ediyorsunuz, işte olay bu."

Erdoğan, yürüyüşün "hukuki olmadığını" da ileri sürerek, "Sizler eğer kalkıp da 'TEM'i veya E-5'i de işgal ederiz' filan diyecek olursanız o zaman durum aynı 15 Temmuz'a dönüşür ki ona da tabii müsaade etmek gibi bir lüksümüz asla yok. Bunu yasal yollardan, böyle bir adımı atmak suretiyle gidişiniz şu andaki hükümetimizin bir inceliğidir, daha da ileri gidiyorum bir lütfudur" dedi.

KILIÇDAROĞLU İSE ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE YANIT OLARAK ŞUNLARI KAYDETTİ:
"Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar, hakim, savcı çağırırmış. Biz bu ülkede darbecilerin neler yaptığını çok iyi biliyoruz. 

Darbeciler tarihin karanlık sayfalarında, mücadele edenlerde ak sayfalarında yer almıştır. Bu kadar eleştiriyorlar, bizim ülkemizde adalet var, niye yürüyorsunuz diyemiyorlar? Çünkü onlar da iyi biliyorlar ki adalet yok."

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yargılandığı MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapse çarptırılarak tutuklanmasının ardından Perşembe günü Ankara'dan İstanbul'a "Adalet Yürüyüşü" başlatmıştı.
Yürüyüşüne hafta sonu zaman zaman yoğun yağmur altında devam eden Kılıçdaroğlu'na CHP'li milletvekilerinin yanı sıra çeşitli sanatçılar, sendika ve sivil toplum temsilcileri de katıldı.


Mynet