Sevgili Hocam;

Daha bir ay önce Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu için “Ben gruba üye bile değilim, üyelik formunu imzalamadım” demiştiniz ya..
Emek harcanmadan elde edilen bir şeyin değeri bilinmez hocam. Siz bu grubu hiç tanımıyorsunuz. Siz bu grubu ne koşullarda kurduk bilmiyorsunuz. Hocam bizbizeyiz. Gerçekçi olalım. Siz yönetime kontenjandan geldiniz. Grupla da bu biçimde tanıştınız. Sizin bu gruba hiçbir emeğiniz, katkınız olmadı. Sizi öne atanların çoğunun da emekleri olmadı zaten.
Onlar, mevki ve koltuk peşin delerdi. Mevkilerini, koltuklarını kaybettiler, çekip gittiler. Baro için hiçbir şey yapmamışlardı. Hiçbir şey yapmadıkları gibi, Muammer AYDIN gibi bir şeyler yapmak isteyenlere de çelme takmışlar, başarısız olması için elinden geleni yapmışlardı. Siz bunları iyi bilirsiniz.

Başkanla ihtilafa düşebilirler. Ama, bu ihtilaflarda sırf başkanı zor durumda bırakmak için baronun rutin, bürokratik işlemlerini yapmaktan kaçınırlarsa, bu, avukatların genel kurulda vermiş olduğu yönetimi temsil görevini kötüye kullanmak değil de nedir değerli hocam.
Sizi zorla adaylaştıranların da kışkırtmalarıyla yönetimdeki bazı isimler (ki bir kısmı sizin listenizde, bir kısmı da ortalığı bir güzel karıştırdıktan sonra “bölünmenin sorumluluğunu taşımıyoruz” sloganı ile bir başka grubu destekleyeceklerini ilan etmişlerdir) başkanı zor durumda bırakmak için, yönetim kurulu çalışmalarını boykot etmişler, başkanın İstanbul dışında olmasından yararlanarak ve diğer yönetim kurulu üyelerinden de habersiz korsan divan oluşturmuşlar, barodaki bürokratik işlemlerin kasıtlı olarak gecikmesine yol açmışlar, toplantılara katılmayarak gündem konularının zamanında değerlendirilmesi ve karar altına alınmasını engellemişlerdir. Bunlar bırakalım görevi kötüye kullanmayı, meslek kurallarına uygun, etik davranışlar mıydı, değerli hocam?



'BRÜTÜS DEĞİL SPARTAKÜS!'



Siz de iyi biliyorsunuz; Yangını çıkartanlar, itfaiyeci maskesi takmışlardı. Bir kısmı halen sizin listenizde de olan yönetim kurulu üyelerini başkana karşı gizliden gizliye (aslında “açık açık” demek daha doğru olur) kışkırtıp ta ortalığı karıştıranlar, bu yaptıklarını kimse bilmiyormuş gibi ortaya çıkmışlar; “Başkan sen başarısızsın, yönetimi toparlayıp bir araya getiremedin, sen çekil kenara biz halledelim, grubu biz birleştirelim, birleşmenin adresi biziz” demişlerdi. Bu nasıl ilkeliliktir?

Tüm bu olumsuzluklara rağmen, aslında bu dönemde yönetim değil, başkanın başarılı olduğunu da biliyorsunuz değil mi?

Bu yangını çıkaranlar, size grubumuz hakkında yalan yanlış şeyler söylemiş olabilirler. Grubu bölme amacıyla içimize “sızmış” olanlar şu anda sizin yanınızda olup bunları da yakında öğreneceksiniz. “Sızma”lar nerdeymiş göreceksiniz.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Gurubu’nun tüm üyeleri sizin gibi Atatürkçü, sizin gibi Cumhuriyetçi, sizin gibi üniter devletçi olup, emin olun hocam, geçmişte olduğu gibi bu gün de bu ilkelerden hiçbir sapma olmamıştır. Asla olmayacaktır da.

Hocam, siz arınarak kaybedebilirsiniz ama, üyesi olduğum, gönül verdiğim Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu, bu dönem de Muammer AYDIN başkanlığında baro yönetiminde görev alacaktır.



Kimin Spartaküs’ü ? (1)


132 yıllık onurlu geçmişi olan baroyu, Sayın Kemal KUMKUMOĞLU ağabeyimizin, Turgut KAZAN başkanımızın kaygılandıkları gibi yüksek yargıyı kuşatan güçlere teslim etmeyeceğimizi, sizi öne atan kişilerin kaprisleri ve mevki hırsları uğruna yaptıkları sabotaj hareketinin bu sonucu değiştiremeyeceğini siz dahil tüm meslektaşlarım bilmektedirler.

Siz de hiç merek etmeyin, hiç kaygılanmayın hocam. Baronun bağımsızlık bayrağını bu dönem de Muammer AYDIN başkanlığındaki Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu dalgalandıracaktır.

Hocam “bugünler de geçer, acılar çekersiniz, ama onurunuzla tarihe geçersiniz” diyordunuz ya. Gerçekten “bugünler de geçer” hocam. Bugünler geçecek ve inanın gene yanımıza geleceksiniz. Ama şimdiden gelin ki hep birlikte onurumuzla tarihe geçelim. Ne dersiniz ?

Yoksa, siz öznel dünyanızda Spartaküs olduğunuzu zanneder ve bununla avunurken, nesnel dünyada bırakın bir kişinin değil, bir milletin Brütüs’ü olarak anılabilirsiniz.

Ne dersiniz Hocam?

Haaa. Bir de İzmir Barosu seçimlerinde yaşananları size hatırlatmak isterim. (adaletbiz)

HUKUK VE YAŞAM DERGİSİ

GÜCÜ BAĞIMSIZLIĞINDA