Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) para kaynağı Kimse Yok Mu Derneği'nin Kayseri şubesinde görevli emekli başçavuşun evinden bomba yapımına ilişkin notlar çıktı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, 30 Eylül'de örgütün kasasına para aktaran Kimse Yok Mu Derneği üyesi 6 şüpheli tutuklandı. Bu isimlerden emekli Başçavuş Ümit Özen'in evinden çıkan notlar soruşturma dosyasına eklendi.
 
BOMBA YAPIMI AİLEVİYMİŞ!
Evinde yapılan aramada Özen'in bomba yapımına ilişkin el yazısıyla notlar aldığı belirlendi. Bunun yanı sıra notlarda, “Dışarıda her zaman azami dikkat lazım. Etrafı çaktırmadan kalacan. Telefon edilecek yerlere PTT'den telefon et” şeklinde ifadelerin yer aldığı görüldü. El yazılı bu notlar “tedbir yöntemleri” olarak değerlendirildi. Sorgusunda notların gösterilmesi üzerine Özen, el yazısının kendisine ait olduğunu belirterek, “Benim aldığım notlardır. Günlük olarak yaptığım şahsi ve ailevi işlerle ilgili aldığım notlardır” diyerek kendini savundu.
 
Herkesi fişlemiş
Ajanda içerisindeki bir diğer belgede de fişleme notları olduğu ortaya çıktı. Notlarda, “İsmihan tesettürlü idi”, “Gülay Arı sonradan tesettür eylemiş”, “Özlem Yılmaz tesettürlü” şeklinde ifadelerin yer aldığı ve bazı isimlerin karşısına da illerin yazılı olduğu belirlendi. Özen, söz konusu notun kendisine ait olmadığını öne sürerken, “Yazıların ne anlama geldiğini ve ne amaçla yazıldığını bilmiyorum” diyerek kendini savundu.
 
TEREDDÜT YOK, TAVİZ YOK
Üst kısmında “15 Temmuz 2016 Cuma” tarihinin düşüldüğü bir başka notta ise Özen'in “Tereddüt yok, taviz yok. Anadolu'dan küfrün kökü kazınacak!!!” yazdığı tespit edildi. Özen, söz konusu notu 16 Temmuz'dan sonraki bir tarihte yazdığını iddia etti. Not kağıdı üzerinde yazılı olan “Tereddüt yok, taviz yok” ifadesini darbecilerin kullandığı söz olduğu için yazdığını söyleyen Özen, şunları kaydetti: “Altına da benim ifadem olan 'Anadolu'dan küfrün kökü kazınacak' sözünü yazdım. Bu darbeyi TSK içerisindeki inançsız cuntacıların yaptığını düşündüğüm için 'küfrün kökü kazınacak' dedim. Ben bu darbeyi FETÖ'nün yaptığını düşünmüyorum, bu darbeyi cuntacıların yaptığına inanıyorum. 15 Temmuz'da herhangi bir görev almadım.”
 
GÜLEN'İ DE YAZMIŞ
Notlarda, Özen'in örgütün haberleşme programlarından “Kakao Talk” kimliğine ilişkin bilgiler de yer aldı. Bir başka notta ise Özen “Muhterem M. Fethullah Gülen, Gülen Hocam'a” başlıklı Osmanlıca bir yazı kaleme almış. Söz konusu yazıyı 1995 yılında yazdığını kaydeden Özen, “Fetullah Gülen isimli şahsa hitaben yazdığım Osmanlıca yazıdır” diye konuştu.


Star Haber