Olay, dün akşam Karşıyaka Mahallesi'nde 3 katlı apartmanın üst katındaki dairede meydana geldi. Nazlı Uyanık, 2 gün önce taşındığı ve henüz eşyalarını yerleştirmediği evinde yaralı halde pencereye çıkıp yardım istedi. Komşularının haber vermesi ile gelen sağlık ekiplerinin yerde kanlar içinde bulduğu Nazlı Uyanık, ambulansla Devrek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunda 9 bıçak darbesi saptanan Nazlı Uyanık, doktorların müdahasine rağmen kurtarılamadı.

Ankara girişinde yakalandılar
Polis, cinayetle ilgili olay yerinden beyaz kamyonetle kaçan 2 kişinin peşine düştü. Kamyonet Devrek çıkışında terk edilmiş bulundu. Ankara'ya giden yolcu otobüsüne bindikleri belirlenen şüpheliler, TEM'in Ankara girişinde otobüsün durdurulmasıyla yakaladı. Şüphelilerin, Nazlı Uyanık'ın oğulları Sertan ve Özkan U. olduğu ortaya çıktı.

Eşinin şiddetinden kaçmış
Yapılan araştırmada, Nazlı Uyanık'ın Bitlis'te eşinin şiddet uygulaması nedeniyle devlete sığındığı ve kadın sığınma evine yerleştirildiği belirlendi. Uyanık'ın, bir süre burada yaşadıktan sonra eşi ve çocuklarının peşini bırakmaması üzerine yaklaşık 1 ay önce İstanbul'a gittiği belirlendi. Nazlı Uyanık'ın, İstanbul'da tanıştığı Zonguldak Devrekli M.S. adlı kadının, "Bizim memlekete gidelim. Sana iş ve ev bulalım" teklifini kabul ettiği ve 1 hafta önce Devrek'e gelerek bu kadının ağabeyiyle tanıştığı tespit edildi. Devrek'te önce aynı mahallede başka bir ev kiralayan Nazlı Uyanık'ın, su aboneliği işlemini yaptıramaması nedeniyle ev sahibi tarafından evden çıkarıldığı ve aynı mahallede cinayetin işlendiği evi kiraladığı saptandı.

Cinayeti itiraf etti
Sertan ve Özkan U. kardeşlerin dün annelerinin izini bularak Devrek'e geldiği ve telefonla ulaşarak konuşmak için evine gittikleri, bu sırada tartışma çıktığı ve Nazlı Uyanık'ı bıçaklayarak öldürdükleri belirlendi. Şüpheli kardeşlerden Sertan U.'nun, polise verdiği ilk ifadesinde annesini öldürdüğünü itiraf ettiği, kardeşinin suçunun olmadığını söylediği öğrenildi. Soruşturma sürdürülüyor.

CNN Haber