ARDA YAVUZ İZMİR

EMEKLİ KORAMİRAL GÜNER, KOMPLOYU GÖRDÜ AMA ŞİKAYETÇİ OLMADI

ASKERİ casusluk çetesinin Deniz Kuvvetleri Komutanı olması beklenirken ani bir kararla emekliliğini isteyen eski Donanma Komutanı emekli Korgeneral Nusret Güner’in 14 yaşındaki kızına kurduğu komploda Güner’in en yakınındaki isimleri kullandığı ortaya çıktı. Komplo ile ilgili savcılığa ifade veren Güner, kendisine tüm deliller gösterilmesine rağmen çeteden şikayetçi olmaması dikkat çekti.

Komplo kurduğuna inanmam

İzmir merkezli suç örgütünün kara kutusu PANDORA’da yer alan notlarda, en yakınındaki askerler tarafından evine gizli kamera yerleştirildiği iddia edilen emekli Oramiral Güner’in ifadeleri, avukatlara dağıtılan ek klasörler içinde yer aldı. İfadesinde “Söz konusu verileri elde eden, kayıt eden ya da bulunduran kişiler hakkında hiç bir şekilde şikayetim yoktur” diyen Güner, her toplumda istisnalar olabileceği gibi hiçbir Deniz Kuvvetleri mensubu subay veya astsubayın kızına, eşine dolasyısıyla da kendisine komplo kurmuş olabileceğine inanmadığını savundu.

Oğlum gibi sever, güvenirim

Hakim Murat Ataman ve Mustafa Koç’tan çeteye giden özel hayatı ve görev hayatıyla ilgili yazışmaları okuduğunu belirten Güner  şöyle dedi: “Bana bahsetmiş olduğunuz Hakim Murat Ataman, benim emir astsubayımdır. Kendisi benim yanımda 8 yıldır görev yapmaktadır. Kendisini oğlum gibi severim ve güvenirim. Mustafa Koç isimli kişi ise 2-3 sene boyunca yanımda çalışan ancak bir adli olaya karıştığı iddiası üzerine yanımdan yakın zaman önce İzmir Foça’ya tayin ettirdiğim astsubaydır.”

Hiçbir şikayetim yoktur

Kendisi, karısı ve kızıyla ilgili b.elgeleri savcılıkta gördüğünü belirten Güner, “Bu verilerin kim tarafından ne şekilde elde edildiğine dair bilgim ve düşüncem yoktur. Bu ve benzer veriler yolu ile şahsıma yönelik hiç kimseden tehdit, şantaj vb bir eyleme maruz bırakılmadım. Kızım ve eşim de bu konuda mağduriyete uğramadılar. Bahse konu olaylar ile ilgili olarak söz konusu verileri elde eden kayıt eden ya da bulunduran kişiler hakkında hiç bir şekilde şikayetim de yoktur” dedi. 

ONLARA ‘EVLATLARIM’ DİYORDU

EMİR subayı ve emir astsubayı için ‘evlatlarım’ diye bahseden Güner, “Benim için hayatlarını dahi seve seve feda ederler. Kendilerinin bana karşı bir hareketle itham edilmeleri kabul edilemez. 14 yaşındaki ergenlik çağındaki kızımın zaaflarından, vicdansızca istifade ederek bana komplo yapılmış deniyor. Ancak komplo kim tarafından yapılmış olursa olsun şu anda benim içinde bulunduğum durum; ailemin özel hayatı doğru veya yanlış ortaya konmuş ve ben de müşteki sıfatı ile de olsa savcılığa ifade vermeye davet edilmiş bulunmaktayım” dedi.