İnternet sitelerinde ve bir kısım radyo programcılarının duyurduğu köprü ve otoyollardaki OGS'lerden geçiş hızıyla ilgili açıklamalar vatandaşları rahatsız etti.

Otoyol yada köprülerden 30 km hızın üstünde geçişlerde OGS'nin çalışmayacağı, 30 km üstünde gişeden geçenlere 11 kat köprü yada otoyol ücreti ceza kesileceği ve bunun yanında da hız kurallarına uyulmadığı için de 160 TL cezai işlem uygulanacağı söylentileri yalan çıktı.

Bir haftadır vatandaşların konuştuğu bu durumu emniyet ve OGS çağrı merkezinde bulunan yetkililer yalanladı.

Yetkililer, OGS geçişlerine herhangi bir hız sınırlaması getirilmediğini ancak hem cihazın sinyal vermesi hem de güvenli geçiş için sürücülerin hızlarını makul seviyelerde yavaşlatmalarını önerdiler.

OGS KONUSU GEYİK MUHABBETİ OLDU!

İnternet portallarında kendi aralarında yazışan vatandaşlar OGS hız sınırı dedikodusuyla dalga geçtiler. Vatandaşlar "Bundan sonra OGS'yi iptal edip KGS kullanmaya geçeriz" diye birbirlerine mesajlar attı.

KORKULAN OLMAYACAK

Araç sahiplerinin bir diğer korkusu ise yoğun olan trafiğin hız düşürülmesi ile beraber daha da yoğunlaşacak olmasıydı. Ancak herhangi bir hız sınırı olmadan gişelerden geçilebileceğini öğrenenlerin trafik kabusu sona erdi.




BURAK TAŞÇI - BORSAGUNDEM.COM