Sakarya'nın farklı ilçelerinde baraj, taş ocakları ve kurulmak istenen Organize Sanayi Bölgeleri'ne karşı topraklarını savunan köylüler, görev yaptığı süre boyunca desteğini esirgemeyen ve onlarla dayanışma içinde olan Baro Başkanı Av. Zafer Kazan’a hem teşekkür ettiler hem de veda ziyaretinde bulundular. 

Ekim ayında yapılacak olan Baro seçimlerinde tekrar aday olmayacağını açıklayan Baro Başkanı Av. Zafer Kazan veda ziyaretleri çerçevesinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.  Bu kapsamda Başkan Kazan'ın konukları, Sakarya'nın farklı ilçelerinden gelen ve topraklarını koruma mücadelesi veren köylülerdi.  

Hukuk mücadelelerinde kendilerinin her zaman yanında olduğu için Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan'a teşekkürlerini ileten köylüler, yanlarında getirdikleri toprakları ve fidelerini hediye ettiler. 

YOĞUN KATILIM

Topraklarını ve doğayı korumak için oluşturdukları Sakarya Köy Dayanışması platformunda gerçekleştirilen ziyarete, Kaynarca'da Yırtmaçdere Barajı ve kurulmak istenen Makina OSB'ye karşı mücadele eden Kaynarcalı köylüler, Geyve'de taş ocağına karşı ve Geyve Boğazı'ndaki doğal varlıkları korumak için mücadele eden Geyve Boğazı Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği adına başkan Kamuran Tan, yakın zamanda köylerinde kurulmak istenen taş ocağına karşı sürdürdükleri hukuk mücadelesini kazanan Karasu Hürriyet Mahallesi’nden Ziraat Odası Delegesi Şükrü Acar ve bu mücadelelere destek veren yurttaşlar katıldı.

“EN DUYGULANDIRAN ZİYARET”

Veda ziyaretleri içinde kendisini en çok duygulandıranın bu ziyaret olduğunu ifade eden Başkan Kazan: “Bugün sizlerin burada olması benim kişisel tarihimde büyük bir onurdur. Hepinize teşekkür ediyorum. Anayasa herkesin uyması gereken bir toplum sözleşmesidir ve topraklarımızı korumak bize Anayasa tarafından verilen bir görevdir. Biz haklarımızı savunurken aynı zamanda anayasanın bize vermiş olduğu görevi yerine getiriyoruz. Biz makam ile doğmadık makamdan güç almadık. Haklı mücadelemizi bu makam altında daha güçlendirmek istedik. Şimdi Barodaki görevim sona erse de bir Avukat olarak daha önemlisi bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak topraklarını ve doğal varlıklarını savunanlarla beraber mücadele etmeye devam edeceğim. Çünkü bu ülke, bu şehir bizim." dedi.

“MÜCADELE ETMEKTEN ÇEKİNMEYİN ÇÜNKÜ HAKLISINIZ!”

Köylüler ile bölgelerindeki devam eden dava süreçleri hakkında görüş alışverişinde bulunan Kazan, “Mücadeleyi kazanmak için iki şart gerekli. Birincisi haklı olmak, ikincisi bilgili olmak! Görüyorum ki siz ikisine de sahipsiniz" diyerek yurttaşların haklarını almak için mücadele etmekten çekinmemeleri gerektiğini belirtti.

KÖYLÜLERDEN ANLAMLI HEDİYE

Sıcak bir sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette köylülerin günün hatırası olarak getirdikleri fideler ve tarım yaptıkları topraklardan numuneleri Başkan Kazan'a takdim etmelerinin ardından, Başkan Kazan ve ziyaretçiler toplu halde fotoğraf çektirdiler.