Takvim'in haberine göre, OHAL Valisi ve DYP eski Milletvekili Hayri Kozakçıoğlu'nun ölümünün üzerindeki sır perdesi, daha da kararmaya başladı. 23 Mayıs'ta Sarıyer'deki villasında kalbine isabet eden tek kurşunla ölen Kozakçıoğlu'nun "İntihar mı ettiği, yoksa cinayete mi kurban gittiği" yönündeki soruşturmada ilk rapor hazırlandı. Kozakçıoğlu'nun ölümü üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, valinin eli ve silahı üzerindeki el svabı incelemeye alınmıştı. Bu konuyla ilgili savcılıkça görevlendirilen ilgili bilirkişi bir rapor hazırladı. Savcılığa ulaştırıldığı öğrenilen rapora göre; "silahın dış yüzeyinin iz bırakmayan bir yapıda olduğu, barut izinin silahın üzerine bulaşmadığı, silah üzerinde herhangi bir el izi bulunamadığı" belirtildi. "Bu nedenle silah üzerinde Kozakçıoğlu'nun el svabının çıkmadığı" bildirildi.

DELİL YOK
Raporda ayrıca, Kozakçıoğlu'nun "Vücudunda bulunan kurşunun, yanındaki silaha ait olduğu" da yer aldı. Bu ilk rapora göre Kozakçıoğlu'nun intiharına ilişkin delil bulunamadı. Şimdi gözler, Adli Tıp Kurumu'nun vereceği rapora çevrildi. Savcılık, Adli Tıp'ın ölümün, intihar mı yoksa cinayet mi olduğuna ilişkin vereceği raporu bekleyecek...

ÇiLLER'iN KARA KUTUSU OLDU
OHAL Valiliği sonrası İstanbul'a atanan Kozakçıoğlu, 1 Kasım 1995'te görevini Tansu Çiller'in isteği üzerine noktaladı. Kozakçıoğlu 1995'te DYP'den milletvekili olarak siyasete adım attı. İki dönem milletvekilliği yapan Kozakçıoğlu, 4.5 yıl kaldığı OHAL Valiliği'nde bölgede yapılan operasyonlar, köy boşaltmalar ve faili meçhullerle ilgili bilgisinin olması nedeniyle 'Çiller'in kara kutusu' olarak suskunluğunu sürdürdü.