Kargo ile mermi gönderilen hakimlerin korunması için bürokratik yazışmaları beklemeyen Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, hemen 4'er kişilik koruma görevlendirmişti. Ancak bu korumaların araç tahsis edilmesine ilişkin işlemler için Adalet Bakanlığı'na durum aktarıldı.

Hakim ve savcıya araç istendi. İlk günlerde geçici olarak korumalara verilen Ankara Terörle Mücadele Şubesi'nin araçlar, bir aydır bakanlıktan araç verilmeyince kriz doğurdu.
 

İstihbarat var

Kozmik odaya giren ilk sivil ünvanlı Hakim Kayan ile Çukurambar Suikast Planı'nı soruşturan Savcı Bilgili hakkında yoğun şekilde tehdit kaydı alan Ankara Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü, durumu il müdürüne bildirerek Koruma Komisyonu'nun toplanması beklenmeksizin 12 saat esasına göre çalışmakla görevli 2'şer kişilik 4 polis ekibi görevlendirilmişti.

Durumun hassasiyeti nedeniyle Terörle Mücadele Şubesi'nin araçlarıyla gönderilen koruma polislerinin görevlendirilmeleri yapılırken, Adalet Bakanlığı'ndan beklenen koruma araçları aradan geçen 1 aylık süreye rağmen gelmedi.

Yazılı taleplere cevap vermeyen Adalet Bakanlığı yetkililerini eleştiren emniyet yetkilileri, yaptıkları görevin hassasiyeti nedeniyle 24 saat esasına göre korunması gereken hakim ve savcının araçların mecburen evlerine bıraktıktan sonra geri çekildiğinin altını çizerek, "Maalesef bu da ciddi bir güvenlik açığı ortaya çıkarıyor. Her ikisi de akşam mesainin ardından eve bırakılıyor. Ama dışarı çıktıklarında, başlarına bir şey gelirse bundan kim sorumlu olacak bilmiyoruz" dediler.

ANKA