"Kozmik Oda" soruşturmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerince kumpas kurulduğu gerekçesiyle eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve darbe girişiminin ardından TSK'dan ihraç edilen eski Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse'nin de arasında bulunduğu 121 kişi hakkında açılan davanın, aynı soruşturmada görev alan savcı ve hakimlerin Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılandığı davayla birleştirilmesi talep edildi.
"Kozmik Odada Kumpas" iddianamesini kabul eden Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaya hazırlık tutanağını tamamladı.

Mahkeme, 121 sanığın yargılanmasına 21 Ağustos 2017'de başlanmasına karar verdi.
Mahkeme, bu davanın, "Kozmik Oda" soruşturmasını yürüten ve FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kamu görevinden ihraç edilerek tutuklanan eski Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili ile eski Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan, eski hakimler Nihal Uslu, Dündar Örsdemir, Abdullah Bahçeci ve Halil İbrahim Kütük'ün, Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılandığı davayla birleştirilmesi gerektiğine hükmetti.
Dosyalar arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğuna karar veren mahkeme, bu sebeple dosyaların birleştirilmesi için Yargıtay 16. Ceza Dairesinden muvafakat istenmesini kararlaştırdı.

Diğer kararlar
Mahkeme, duruşmaya hazırlık tutanağında, "Kozmik Odada Kumpas" davasının sanıklarından Abubekir Saykal, Ayhan Koç, Hamza Bayındır, Hüseyin Taşyapar, İbrahim Fıçıcı, İlyas Varlı, Metin Zengin, Murat Yılmazer, Yahya Ölçer, Yasin Öztürk ve Yüksel Pasenli'nin tutukluluklarının devamına karar verdi.
Sanıklar Ahmet Sait Yayla, Burak Akoğuz, Ebubekir Yalçınkaya, Hakan Akdemir, Hasan Hüseyin Danacı, Hikmet Kopar, Mehmet Yayla, Mesut Yılmaz, Mustafa Alpsar, Orhan Göçer, Ömer Faruk Kartın, Sinan Yıldız, Süheyl Mustafa Keskin, Ünal Tatar, Yakup Korkmaz, Yaşar Çor, Zeki Güven ve Yasin Özdemir hakkında yakalama emirleri çıkartılmasını kararlaştıran mahkeme, tutuksuz sanıklar ile bazı mağdur ve müştekilere duruşma için çağrı kağıdı çıkarılmasını karar altına aldı.
Ankara dışındaki mağdur ve müştekilerin beyanlarının alınması için talimat yazacak olan mahkeme, müşteki Genelkurmay Başkanlığı adına da duruşma gün ve saatini bildirir çağrı kağıdı çıkartılmasını kararlaştırdı.
ByLock kullanıcısı olduğu bildirilen sanıkların varsa görüşme içeriklerinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından istenmesine de karar verildi.


Yenişafak