KPSS sorularının elektronik postasına geldiği ve bu yöntemle dağıldığı iddia edilen ancak YÖK tarafından incelemeye alınan kişiler arasında yer almadığı açıklanan B.S (24), suçlamaları kabul etmedi. B.S iddialar nedeniyle mağdur olduğunu söyledi.

B.S gazetecilere yaptığı açıklamada, 2008 yılında Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olduğunu ve son iki yıldır sözleşmeli öğretmen olarak görev yaptığını belirtti. Aile ekonomisine katkıda bulunabilmek için yaz aylarında da yaylada çobanlık yaptığını anlatan B.S, "Kendi emeğimle bir yerlere gelmeye çalışıyorum. Kışın okuyorum, öğretmenlik yapıyorum, yazın da aileme destek oluyorum, köy işleri yapıyorum" dedi.

3 yıldır KPSS’ye girdiğini, ilk yıl 74, ikinci yıl 79,5 ve bu yıl da 81 puan aldığını ifade eden B.S, bu puanları çalışarak aldığını vurguladı.

B.S, şöyle devam etti: "Öyle bir iddia var ki soruları ben almışım, ben dağıtmışım. Ben aldıysam ben niye 90’ın üzerinde puan almadım. Böyle birşey olabilir mi? Annem babam bana helal sütünü vermişler, hak ve hukukun ne olduğunu biliyorum. Şimdi hepimiz mağdur olduk, kardeşlerim, ailem mağdur konumda. 10 kardeşiz ve ailem zor şartlar altında bizi okutmaya çalışıyor. Böyle bir aileye bu davranışı nasıl yapabilirim ki?" Yaylada koyun güderken bu olayı öğrendiğini dile getiren B.S, herkesin kendisine farklı farklı sorular yönelttiğini, dışarı çıkamaz hale geldiğini anlattı. B.S "Yaşananlar karşısında söyleyecek birşey bulamıyorum. Hakkımı arayacağım. Mağdur olduk. 20 senelik emeğim çalınıyor. KPSS’ye bu yıl girdim ama 16 yıldır çalışıyorum. Çobanlık yapıyorum. Bugün de oradan geldim" diye konuştu.




DHA