Kpss tercihini yapamayan adaylar ÖSYM’yi şikayet yağmuruna tuttu. Memur adayları tercih sayfasında “İşleminiz sıraya alınmıştır” uyarısıyla karşılaştıklarını ve yoğunluktan dolayı açılamayan sayfa nedeni ile tercih yapamadıklarından dert yandılar. Tercihler için ek süre istediler. Memur olma hayaliyle KPSS 'ye girip tercih yapmaya hak kazanan ve işlemlerini son güne bırakan adaylar ÖSYM 'nin internet sitesinin azizliğine uğradı. Adaylar sikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle tercih yapamadıklarını şikayet ederken ÖSYM’den ek süre istediler. Sistem hatası nedeni ile tercihini henüz yapamamış binlerce adayın olduğu tahmin ediliyor..


GENÇLERİN EMEĞİ BOŞA GİDECEK

Edip A.: KPSS Tercihini gerçekleştireceğimiz ÖSYM kurumunun web sitesi 2 gündür maalesef ki açılmamaktadır. Site onarılıp tercih tarihi uzatılmaz ise bizim gibi binlerce gencin emeği boşa gidecek. Tercihlerimizi yapamadık.

Mustafa S.
: Bu kadar kötü bir altyapı görmedim. Kpss tercihimi yapamadım. Siteye ya girmiyor yada tercih sayfasını açamıyorum çökmüş resmen. Süre uzatılsın ve site kurtarılsın.

Derya O.: “Kpss 2012/2 için tercih yapmak istemiyorum sistem yavaş yapılmıyor acil destek bekliyorum yada tarih uzatılsın!”

Ebru Y.:
“Bir sene boyunca dershanelere giderek hazırlandığım ve iyi bir puan aldığım memurluk için tercih yapamadım. 3 gündür siteye giriş yapamadım. Mağduruz süre uzatılsın.”

Leyla S.: Saat tam 23.58 de 1 saattir beklediğim site açıldı tamda şifremi girdim tercih bildir butonuna bastım ki ne göreyim saat 23.59 ve tercih bildir butonu kapandı. bu Kaç gündür bekliyorum site açılsın diye fakat açılmadı. Madem ÖSYM’nin sitesi alt yapısı kaldırmayacak o zaman başka alternatif üretsinler. birde kesinlikle tercih süresi uzatılmayacak yazmışlar madem öyle alt yapınızı düzeltin bizi de mağdur etmeyin onca emeğim boşa gitti.

Gözde B.: KPSS tercihleri için internetten başvuru işlemini gerçekleştiremiyorum. Sistem sürekli hata veriyor. Maalesef bağlantı hatası devam ediyor. Konuyla ilgili ÖSYM merkezini aradım ancak ‘Ara ara deneyiniz genel olarak bu konuda aranıyoruz şuan bizim de yapabilecek bir şeyimiz yok; yakınlarınızdaki ÖSYM bürosundan kaydınızı yaptırabilirsiniz ya da ara ara bağlantı kurmayı deneyebilirsiniz’ deniyor. Çalışanlar için ya da ilçe de oturanlar için ÖSYM bürosuna gitme şansımız olmayabilir. Bugün son gün, lütfen bu konuda yardımcı olun. Sitede sürenin uzatılmayacağı yazıyor. Bu süre uzatılmaz ise bizim ne suçumuz var?

Ümmehan O.: 3 günden bu yana her zaman girdiğim ÖSYM aday işlemleri sayfasına giremiyorum. Sayfa açılmadığı gibi hangi tarayıcıyı kullanırsam kullanayım, bilgisayar değiştireyim sorun çözülmüyor. Ekranda internete bağlanılamıyor yada zaman aşımına uğradı hata yazıları çıkıyor. Bugün tercih için son gün. amaç nedir acaba? gecenin 3 ünde bile girilemeyen siteye kimler başvuracak? zaten 1 yada 2 kişi alınan iş imkanlarına alınması gereken başvurular tamam da ondan mı siteye giremiyoruz? Bütün sitelere giren bilgisayarlar bir ÖSYM sitesinde mi arıza çıkartıyorlar.

ADAYLAR TEPKİLİ 

ÖSYM 27 Kasım’da yaptığı açıklamaya göre 2012/2 KPSS tercih başvuru süresinin 28 Kasım’da biteceğini ve sürenin uzatılmayacağını belirtmişti. ÖSYM’nin sitesinin KPSS tercih yoğunluğunu kaldıracak altyapıya sahip olmamasına rağmen tercih başvurularını uzatmayacağını açıklamasına adaylar tepki gösterdi.

ekofinans.com