Duruşmaya 4 çanta içinde getirdiği dosya ve kitaplarını koyduğu sehpadan bazı kitaplarının düştüğünü gören Küçük, ikinci Ergenekon davasında yaptığı savunmasına atıfta bulunarak "Ah nerde Silivri mahkemeleri" dedi. Küçük'ün Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'ye yönelik "Çok emin ve vakur duruyorsunuz" sözlerine Başkan Ekinci teşekkür etti.

“Aydın olsunlar diye benim yanıma gönderdiler"

İddianamede Soner Yalçın ile arasında Odatv’de çalışan kişilere takma isim bulmaları konusunda geçen konuşmalara dikkat çeken Yalçın Küçük, “Bu çocukların Odatv’de yazdıkları bilinse bu çocuklar doktora yapamazlardı. Ben Soner Yalçın’a bu yüzden bu çocukların isimlerini değiştirmesini söyledim. Polis çırakları almışlar bu konuşmaları yapıştırmışlar. Benim 40 tane takma ismim var. Ben sevdiğim kişilerin isimlerini bu şekilde yaşatırım. Eskiden aileler çocuklarını asillerin yanına verirlerdi. Burada da aileler çocuklarını benim yanıma gönderdiler aydın olsunlar diye. Aydın olmanın ilk koşulu ise hapishaneden geçerö şeklinde konuştu. İddianamenin kendilerini ahmak gibi gösterdiğini belirten Küçük, “İddianamede Nedim Şener’in Hanefi Avcı mahlasıyla kitap yazdığı söyleniyor. Bununla alakalı dava açmak utançtır" dedi.

“Bu dava gaz davasıdır"

İddianamede kendisiyle ilgili bir suçlamanın da “Kaos ortamı oluşturmak amacıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" olduğunun altını çizen Küçük, “Kaos" kelimesinin Fransızca kökenli bir kelime olduğunu ve bir Fransız dilbilimcinin “kaos"un anlamının gaz olduğunu belirttiğini ifade etti. Küçük, dava avukatlarından Celal Ülgen’e, Tahsin Saraç’ın yazdığı TDK tarafından hazırlanan Türkçe sözlüğü vererek gaz kelimesinin anlamlarını okuttu. Gaz kelimesinin ikinci anlamında bağırsak gazı yazdığını ifade eden Küçük, “Biz bu nedenle suçlanıyoruz. ‘Kaos’ gaz demek üstelik bağırsak gazıdır. Bu dava gaz davasıdır" dedi.

“Savcıya bakarak konuşmuyorum"

Sanıklardan Muhammed Sait Çakır'a, mahkeme başkanlığından Yargıtay üyeliğine atanan Resul Çakır'ın Yargıtay'a atanacağını söylediğini belirten Küçük "Resul Bey çabuk geçti sınıfları" dedi. Küçük'ün "Benim için Silivri'de yargılanırken ‘savcıyı bakışlarıyla kanser yaparak öldürür’dediler. O yüzden savcıya bakarak konuşmuyorum" ifadeleri salondaki izleyicileri güldürdü.
 
“Neden hakan fidan silivri’ye gelip benimle görüşmüyor"

PKK terör örgütünü yönetmekle suçlandığını ifade eden Küçük, “Madem PKK’yı ben yönetiyorum neden MİT Müsteşarı Hakan Fidan Silivri’ye gelip benimle görüşmüyor" diye konuştu. Duruşma Yalçın Küçük’ün savunmasıyla devam ediyor.



Cnn Türk