ANKARA Günay, ‘Bizim ülkemizde eski, sevimsiz geleneği olan bir tavır. Bunu devam ettirilmemesi gereken bir refleks olarak nitelendirelim. Resmi bir sitede yer alması, komuta kademesinden sadır olması, bunların olmamasını temenni ederdim’ dedi.

Gazeteci Ömer Şahin’in Kanal A'daki “Görüş Farkı” programına katılan Günay, Silahlı Kuvvetlerin yazılı açıklamasını eleştirdi. Yargıya intikal etmiş olaylara dışarıdan yorum yapmanın doğru olmadığını söyleyen Günay, “Bizim ülkemizde eski, sevimsiz geleneği olan bir tavır. Bunu devam ettirilmemesi gereken bir refleks olarak nitelendirelim. Resmi bir sitede yer alması, komuta kademesinden sadır olması, bunların olmamasını temenni ederdim. Bu açıklama karar eşiğinde yapılmış olsaydı ciddi müdahele sayılabilirdi” dedi.

Hukukçular: TSK yargıya müdahale ediyor, suç işliyor

Açıklamanın tutuklu ailelere karşı insani bir borç hissiyle yapılmış olabileceğini ve metnin içinde "yargı sürecini etkileyici açıklamadan kaçınma" gibi özenli bir cümle de olduğunu söyleyen Ertuğrul Günay, "Bu açıklama karar sonrası yapıldı. Eğer karar aşamasında yapılmış olsaydı ciddi bir müdahele sayılabilirdi” diye konuştu.

Özellikle seçim öncesi bu tür açıklamalardan kaçınılması gerektiğini ifade eden Bakan Günay, 27 Nisan e-muhtırasının 22 Temmuz seçimlerinde AKP’nin oylarını artırdığına da işaret etti. Günay, “Herhalde herkes öğrenmştir. 27 Mayıs’tan bugüne bu tür davranışlara muhatap olanlar büyüyegelmiştir. Bundan sanırım herkes gereken dersi çıkarmıştır” ifadelerini kullandı.(anka)


TSK’dan Balyoz açıklaması