Ankara Ticaret Borsası Başkanı ve Yavuz Et'in sahibi Faik Yavuz, LÖSEV Başkanı Üstün Ezel ve Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz ise aranıyor.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Hüseyin Kocabey ve Mehmet Tamöz, Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu'nun da arasında bulunduğu 5 kişiyi, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmişti.
Şüpheliler, Nöbetçi Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkartıldı.

Mahkeme, Murat Ünver'i serbest bırakırken, Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu, Cengiz Baştuğhan, Akif Emre Yalçınkaya ve Arif Uzun'u tutuklanmasına karar verdi.

Salih Güloğlu, adliye çıkşında gazetecilere, ''Kendimin ve ailemin yüzünü kızartacak hiçbir şey yapmadım. Böyle bir olaya adımızın karışmasından üzgünüz'' diye seslendi.

Soruşturmayı yürüten savcılar, Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından daha önce serbest bırakılan 11 kişi hakkında ''tutuklanmaları amacıyla yakalanmaları'' talebiyle Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesine başvurmuş, zanlıların serbest bırakılmasına yaptıkları itirazı yerinde gören mahkeme, Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu, LÖSEV Başkanı Üstün Ezel, Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz ile Ankara Et Borsası Başkanı Faik Yavuz'un da aralarında bulunduğu 11 kişinin ''tutuklanmaları amacıyla yakalanmalarına'' karar vermişti.