Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’ndeki PKK saldırısında şehit düşen 24 askerin kimlikleri belli olmaya başladı

Üsteğmen Murat Bek’in acı haberi, ailesine Yozgat’ın Söğütlüyayla Köyü’nde verildi.

Şehidin annesi Elmas Bek, askeri araçların evinin önünde durduğunu görünce feryat etti. Ağlayarak askerlere sarılıp daha sonra yere yığılan anne Elmas Bek'e sağlık görevlileri müdahale etti. Sağlık görevlileri kalp hastası baba Abdullah Bek'e de ilaçlarını verip sakinleştirmeye çalıştı. Anne Elmas Bek, “Yavrum nerede, yavrum bu şekilde mi gelecektin, senin yerine ben ölseydim” diye ağıtlar yaktı.

Nişanlı olduğu öğrenilen Üsteğmen Murat Bek'in yakın zamanda düğün yapmayı planladığı belirtildi.

10 GÜN ÖNCE KURBANLIK ALMIŞ
Şehit olan askerlerden 36 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer’den geriye ise, bir sosyal paylaşım sitesinde Çukurca’daki timiyle birlikte çektirdiği ve Ağustos ayında paylaştığı hatıra fotoğrafı kaldı.

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer’in acı haberini Yazla Beldesi’nde oturan 60 yaşındaki annesi Fatma Geçer’e, Akşehir Garnizon Komutanlığı’nda görevli subaylar ile Yazla Belde Belediye Başkanı Ömer Pınar verdi. Acı haberi alan Fatma Geçer, sinir krizi geçirdi. Fatma Geçer, yakınları tarafından sakinleştirilirken Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası’ndan emekli 65 yaşındaki eşi Mehmet Geçer’in ise 1.5 yıl önce karaciğer kanserinden yaşamını yitirdiği belirtildi.

3 kardeş olan şehit Geçer’in, İstanbul’da oturan eniştesi Bekir Ceylan, "İbrahim, 16 yıllık evliydi. Eşi Ayşe Geçer, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşıyor. Kaynım da yaklaşık 3 yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde kaldı. Yaklaşık 3.5 ay önce astsubaylığa geri döndü ve Hakkari Çukurca’da göreve başladı. 6 Ekim tarihinde de eşi Ayşe Geçer’den şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. 14 yaşındaki oğlu Mehmet Batuhan ile 16 yaşındaki Murat Geçer, annesiyle birlikte kalıyor" dedi.

Şehit Astsubay İbrahim Geçer’in yaklaşık 10 gün önce Yazla Beldesi’ne geldiğini söyleyen Bekir Ceylan, "Yaklaşık 10 gün önce annesinin yanındaydı. Hatta kurbanlık almışlar. Sonra da görev yerine döndü" dedi.

Şehidin annesi Fatma Geçer, ''Biz kurbanımızı Kurban Bayramı'ndan önce kestik'' diyerek gözyaşı döktü.

ntvmsnbc ve Ajanslar