TRT Haber'in yayınladığı ilk tespit raporuna göre Albay Çillioğlu'nun kürek kemiğinde delik ve iki kaburga kemiğinde kırık tespit edildi. Merhum Albay'ın oğlu Gökhan Çillioğlu, "Yorum yapmak istemiyorum. Konuyu devletin kurumlarına bırakmak gerekiyor." dedi. Oğul Çillioğlu, babasının ölümüyle ilgili şüphelerini mezarının açılması sırasında şöyle dile getirmişti: "Babamın intihar ettiğine inanmıyorum. Biz davamızda haklıyız. Haklılığımızın ispatına çalışıyoruz."

1994 yılında kaldığı lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak 'intihar ettiği' sonucuna ulaşılan Albay Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu'nun müracaatı üzerine yeniden açılmıştı. Gökhan Çillioğlu, 2010 yılı sonunda savcılığa başvurarak babasının suikast sonucu öldüğünü ileri sürdü. "Babamın intihar ettiğine inanmıyorum." diyen Çillioğlu, şunları söylemişti: "Biz davamızda haklıyız. Ailemizin bu konudaki duruşu çok diktir ve bugüne kadar da dik duruşumuzu devam ettirdik. Haklılığımızın ispatına çalışıyoruz. Babamın intihar ettiğine inanmıyorum. Babamın intihar ettiği söylendi. Kurşunun da sol kulağının 10 santim üzerinden girdiği belirtildi. Ben o zaman babamın cenazesinin kafa kısmına baktım. Kurşun sol kulaktan değil, kafasının arka kısmından girmişti. Ayrıca, olay yerindeki silah da şüpheli. Merminin de önce bulunamadığı belirtildi. 4 gün sonra kapı pervazında bulunduğu kaydedildi. İntihar eden birinin sıktığı kurşun nasıl kapı pervazına saplanır? Ayrıca, babam öldüğünde biz sadece kafasına bakmıştık. Kafasının arka kısmında bir mermi girişi vardı. Vücudunun diğer kısmına bakamamıştık. Vücudunun diğer kısmında mermi var mı yok mu bilemiyorduk."

Ailenin başvurusundan sonra Erzurum'a gönderilen dosyayı inceleyen savcılık, görevsizlik kararı vererek dosyayı Malatya'ya gönderdi. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, olayın yaşandığı tarihte Tunceli Valisi olan Atıl Üzülgen ile birlikte dönemin cumhuriyet savcısı, kurmay başkanı, jandarma bölük komutanı, Çillioğlu'nun korumaları ve MİT görevlilerinin de aralarında yer aldığı birçok ismin ifadelerine başvurulmuştu. Savcılık ayrıca Çillioğlu'nun otopsi raporunu da inceleyerek kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için Düzce'de bulunan mezarının açılmasına karar vermişti. Çillioğlu'nun Düzce'nin Kaynaşlı ilçesi Sarıçökek köyündeki mezarı önceki gün açıldı. Çıkarılan kemikler özel fırçalarla temizlendikten sonra torbalara konularak, incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. TRT Haber'in yayınladığı ilk tespit raporuna göre Çillioğlu'nun kürek kemiğinde delik ve iki kaburga kemiğinde kırık tespit edildi.

Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu, ilk otopsi sonucundan bilgisi olmadığını söyledi. Çillioğlu, "İlk sonuçlardan bilgim yok. Dolayısıyla yorum yapmak istemiyorum. Sonucun bir günde belli olmaması, uzun sürmesi gerekiyor. Konuyu devletin kurumlarına bırakmak gerekiyor. Adli Tıp işini yapsın, savcılık işini yapsın." açıklamasını yaptı.


Cihan