HİLAL ÖZTÜRK / AHT

Şiddet ve mafyavari yaşamı özendirdiği gerekçesiyle sık sık eleştirilen Kurtlar Vadisi-Pusu'ya bir tepki de hâkim ve savcılardan geldi.

Mardin Mazıdağı Hâkimi Fatih Arslan, “adalet.org” internet sitesinde “Dizinin son bölümünde; hâkim ve savcılar eğlence mekânındayken, yan masadaki bir kadının ‘Ne güzel ye iç hesap ödemeden git’ sözleri biraz ayıp olmuş sanki” yorumu yaptı.

‘HUKUKSUZLUK, KAN, ZORBALIK’
Hâkim Arslan’ın yorumuna başka hâkim ve savcılar da destek verdi. Yargıtay Tetkik Hâkimi Yusuf Demirci, “Neden izliyorsunuz ki bu diziyi, dizileri? Hukuksuzluk, zorbalık, kan vs. Hukuk dışında her şey 32 kısım tekmili birden var bu ve türevleri dizide” diye yazdı.

‘SAÇMALIK DOLU, İZLEMEYELİM’
Aydın Yenipazar Cumhuriyet Savcısı Mehmet Açıkgöz ise dizilerdeki olumsuz savcı yorumlarından örnekler vererek tepkisini şöyle dile getirdi:

“Hukuksuzluğu ve illegaliteyi teşvik eden, şiddetten, kabalıktan, zorbalıktan beslenen, toplumu yanıltan, yanlış yönlendiren, çocuklara ve gençlere kötü örnek olan, ahkâm ve racon kesen, saçmalıklarla dolu bu tür dizileri izlemeyelim. Dizilerdeki tiplemeler şöyle; Savcıya ‘Yine mi sen?’ deyip surat yapan pisikopat bir polis. Yanındaki polise ‘çağırın savcıyı ifadeyi burada alsın’ diyen bir başkomiser. Odasında cübbesi ile oturan ve kahraman komiserin hazırladığı evrakları odasında yakarak yangın alarmını öttürüp adliyeyi birbirine katan bir savcı. Cezaevi müdüründen fırça yiyen, kıyafeti pejmürde, kravatı yan kaymış ve perperişan bir savcı.”

“YAKIŞTIRAMADIM”
İskenderun Hâkimi Yusuf Kuyupınar ise dizideki kadın savcının Deli Hikmet adlı karakterle eğlenmeye gitmesini de eleştirerek şu yorumları yaptı:

“Polislerle operasyona giden, silahlı çatışmaya giren, organize suçların soruşturmasını yapan aslan yürekli Savcı Hanım’ın, silah seslerini duyup, güvenlik görevlilerinin ayağından vurulduklarını görünce bayılmasını, bir de, Hâkime Hanımın Hikmet’e Yargıtay’daki not durumundan bahsederek yakınmasını, kendilerine yakıştıramadım.”